Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw ongewild opgesloten in Tesla door uitgevallen batterij

Vrouw ongewild opgesloten in Tesla door uitgevallen batterij
Beeld: Pexels Craig

Op een doorsnee dag veranderde een ritje in de auto voor Diane, een trotse bezitter van een Tesla Model Y, in een nachtmerrie. Ze vertelde over de beangstigende situatie waarbij ze onverwacht niet meer uit haar voertuig kon komen doordat alle elektronische systemen uitvielen.

Opgesloten in Tesla

Drie jaar lang reed Diane probleemloos in haar Tesla, tot op een dag alles anders werd. Toen ze haar auto instapte en de deur sloot, faalden plotseling de elektronische systemen: geen reactie meer van ramen, deuren of het touchscreen. “Ik kon geen kant op,” aldus Diane. Ze probeerde de handleiding te raadplegen, maar kon zelfs het handschoenenkastje niet openen.

Vrouw ongewild opgesloten in Tesla door uitgevallen batterij
Beeld: Pexels Craig

Hulp zoeken via een app

In haar zoektocht naar hulp gebruikte Diane de Tesla-app om een noodoproep te doen. Uiteindelijk kreeg ze instructies over een niet eerder bekende noodontgrendeling in de autodeur, waarmee ze zichzelf kon bevrijden. “Het was een angstige en frustrerende ervaring,” vertelde ze.

Vrouw ongewild opgesloten in Tesla door uitgevallen batterij
Beeld: Pexels Tima

Belang van informatie over noodfuncties

Dit incident onderstreepte het belang van adequate informatie over de noodfuncties van een auto. Diane benadrukte hoe essentieel het is dat Tesla eigenaren goed informeert over deze levensreddende functies. “Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat bij uitval van stroom, deuren en ramen juist ontgrendelen,” voegde ze toe.

Na haar ervaring sprak Diane met andere Tesla-eigenaren die evenmin op de hoogte waren van deze mogelijkheid om de deuren handmatig te openen bij een stroomstoring. Ze hoopt dat Tesla zijn communicatie over veiligheidsfuncties zal verbeteren.

Reflectie op voertuigveiligheid

Dit verhaal is een cruciale herinnering aan het belang van kennis over veiligheidsfeatures in moderne voertuigen. De ervaring van Diane stelt vragen over de manier waarop automakers, waaronder Tesla, klanten voorbereiden op noodsituaties.

Check ook:

You May Also Like