Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Profeet die dood van 2 miljard mensen voorspelde zegt dat het op een andere datum gaat gebeuren

De voorspellingen van profeet Rinus komen niet uit
Beeld: YouTube Omroep PowNed

Het is niet elke dag dat je een discipel ontmoet die zowel de eindtijd kan voorspellen als op gezette tijden een beetje “creatief” is met de waarheid. De voorspellingen van profeet Rinus, die onlangs aankondigde dat op 21 september 2 miljard mensen om het leven zouden komen, niet uitgekomen…

Het voorspellen van de toekomst: een riskante business

Laten we even een stap terug doen. Weet je nog die keer dat je je wekker verkeerd had gezet en je dacht dat je te laat zou komen voor dat belangrijke sollicitatiegesprek? Ja, dat stressvolle gevoel. Stel je nu voor dat je de wereld voorspelt dat 25% van de bevolking… poef… zal verdwijnen. En dan… niets. Oeps! Zo ging het met onze vriend Rinus.

Vladimir Poetin en de mysterieuze verdwijning

Volgens Rinus zou op 1 oktober niemand minder dan de Russische president Vladimir Poetin zijn laatste adem uitblazen. Kijk, dat is nogal een statement, toch? Vooral als de man de volgende dag fluitend zijn ontbijtje eet. En dan die voorspelling over 2 miljard mensen die plotseling aan hun einde zouden komen. Toch niet helemaal uitgekomen. Maar Rinus heeft een “back-up plan”.

‘Liegen is toegestaan!’

Rinus haalt zijn schouders op en zegt simpelweg dat hij als “de discipel van de eindtijd toestemming heeft om te liegen.” Hij blijft echter bij zijn standpunt, dat zijn voorspelling gaat uitkomen, maar dan op een ándere datum. hij blijft er dan ook bij dat hij de waarheid vertelt, alleen niet op de eerder genoemde datum.

Knecht van Satan

Mark Baanders, de journalist die het “geluk” had Rinus te interviewen, kreeg meer dan waarvoor hij kwam. Wanneer hij zijn bewondering voor de pracht van onze planeet uit, is Rinus er snel bij om hem te vertellen dat zijn “hooghartigheid eruit spuit”. Mark, zijn liefde voor hetzelfde geslacht niet onder stoelen of banken steekt, krijgt te horen, maar die krijgt te horen dat hij een knecht van Satan is en dat hij zo snle mogelijk moet oplazeren. Zo komt er dan ook een abrubt een einde aan het toch al niet al te vlot lopende gesprek.

Concentreren op hier en nu

Rinus, Rinus, Rinus… misschien moeten we het voorspellen van de eindtijd overlaten aan de professionals. Of, weet je, misschien moet iedereen zich gewoon concentreren op het hier en nu. Want, zoals het oude gezegde gaat: “Voorspellen is moeilijk, vooral over de toekomst.” En als alles anders gaat? Tja, “Foutje, bedankt!

Check ook:

Bron: YouTube Omroep PowNed, Trendnieuws

You May Also Like