Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit voormalig schoolgebouw is getransformeerd tot een dikke woningen staat nu te koop

Dit voormalig schoolgebouw is getransformeerd tot een dikke Funda woning
Beeld: Funda

Het idee om een historisch gebouw te transformeren in een moderne woonruimte wekt vaak nieuwsgierigheid en bewondering op. Vooral als het gaat om een voormalig schoolgebouw, dat door zijn rijke geschiedenis en karakter, een unieke basis vormt voor een dergelijke metamorfose. Dit is het geval bij een opmerkelijke woning in Hijken, een pittoresk dorp omringd door de natuurlijke schoonheid van Drenthe.

Van voormalig schoolgebouw naar woning

In de kern van deze transformatie staat een vrijstaande woning, gerealiseerd in een voormalig schoolgebouw uit 1931, dat niet alleen een thuis biedt maar ook een statement maakt op het gebied van duurzaam wonen. Het pand is opgedeeld in twee afzonderlijke wooneenheden, die elk voorzien zijn van eigen faciliteiten. Dit unieke aspect biedt een breed scala aan mogelijkheden, van een combinatie van wonen en werken tot het creëren van een gastenverblijf of het faciliteren van dubbele bewoning. Vooral opmerkelijk is dat dit huis volledig energieneutraal is, dankzij uitstekende isolatie, een warmtepomp, en zonnepanelen, waarmee het een voorbeeld stelt voor de toekomst van milieubewust wonen.

deur
Beeld: Funda

Luxe en Licht

Vanaf het moment dat je de woning en dus het voormalig schoolgebouw binnenstapt, word je gegrepen door de ruimtelijkheid en lichtinval. De grote raampartijen in de woonkamer bieden uitzicht op een prachtige tuin, terwijl de leemkachel een warme sfeer creëert. De woonkeuken, met zijn op maat gemaakte houten inrichting en kookeiland, is het hart van het huis en nodigt uit tot gezellige etentjes en samenkomsten.

trap
Beeld: Funda

Multifunctionaliteit en Comfort

Het kantoor op de begane grond, compleet met eigen toilet, zorgt voor een ideale werkruimte met een privé-ingang. Boven vind je vier ruime slaapkamers en een moderne badkamer, die het huis perfect maken voor zowel grote gezinnen als het ontvangen van gasten. De tweede wooneenheid biedt met zijn eigen unieke karakter en moderne voorzieningen een prachtige aanvulling op het hoofdverblijf. De tuin op het zuiden is een oase van rust, met een moestuin, vijver, en diverse fruit- en notenbomen. De integratie van een regenwateropvangsysteem benadrukt nogmaals de duurzaamheid van het pand. Met meerdere opritten en parkeermogelijkheden op eigen terrein, combineert deze woning privacy met praktisch gemak.

woonkamer
Beeld: Funda

Voormalig schoolgebouw: droomwoning met prijskaartje

De vraagprijs voor dit unieke pand is gesteld op €985.000,-. Een investering die recht doet aan de unieke eigenschappen van het huis, de duurzame technologieën die het energieneutraal maken, en de veelzijdigheid die het biedt. Dit voormalige schoolgebouw, nu een luxueuze Funda woning, staat symbool voor een zeldzame kans om te wonen in een huis dat zowel rijk is aan geschiedenis als aan toekomstperspectief.

keuken
Beeld: Funda

Een prachtig voorbeeld

Het transformeren van een voormalig schoolgebouw tot een luxe woning in Hijken illustreert een prachtig voorbeeld van hoe historische panden nieuw leven ingeblazen kunnen worden, met behoud van hun karakter terwijl ze voldoen aan moderne woonwensen. Dit project is een testament van creativiteit, duurzaamheid, en visie, gelegen in een omgeving die uitnodigt tot ontspanning en het genieten van de natuur.

voormalig schoolgebouw tafel
Beeld: Funda
voormalig schoolgebouw woonkamer
Beeld: Funda
voormalig schoolgebouw bed
Beeld: Funda
voormalig schoolgebouw buiten
Beeld: Funda
voormalig schoolgebouw
Beeld: Funda

Check ook: Deze mega dikke vastgoed juweel is nu de duurste woning op Funda

You May Also Like