Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Vader laat dochter voor het eerst alleen tanken, maar dat loopt niet zoals gepland

Vader laat dochter voor het eerst alleen tanken, maar dat loopt niet zoals gepland
Beeld: kakhiel.nl

In de glorieuze annalen van vaderlijke mijlpalen heeft de eerste solo-tankbeurt van een tiener dochter ongetwijfeld een speciaal plekje. Vooral als deze gekenmerkt wordt door een symfonie van blunders, benzinegeur en gebroken nagels. Jawel, lieve lezers, het verhaal dat zich nu ontvouwt is een epische ode aan vaderlijke overmoed en adolescent onvermogen.

Vader laat dochter voor het eerst alleen tanken

De saga begint met een eenvoudige taak: het tanken van de auto. Vader, vol vertrouwen in zijn opvoedkundige methodes, stuurt zijn dochter eropuit, gewapend met niets meer dan een bankpas en een vage herinnering aan de locatie van de tankdop. De communicatie tussen vader en dochter wordt een heerlijk chaotisch ballet van onbegrepen aanwijzingen, waarbij “rechts” en “links” schijnbaar onoverbrugbare concepten worden.

Vader laat dochter alleen tanken, maar dat loopt niet zoals gepland
Beeld: kakhiel.nl

Welke pomp te gebruiken?

Zo rond 12:10 uur begint het avontuur met een simpele vraag over welke pomp te gebruiken, die prompt escaleert tot een technologische thriller over het openen van de tankdop. “Het knopje zit in het portier linksvoor,” deelt vader mee, alsof het ontcijferen van deze cryptische boodschap de sleutel is tot het volwassen leven. De dochter, ondertussen, worstelt met de technische aspecten van een auto die blijkbaar ontworpen is om logica en intuïtie te trotseren.

Vader laat dochter voor het eerst alleen tanken, dat loopt niet zoals gepland
Beeld: kakhiel.nl

De juiste brandstof 

Tegen 12:17 uur heeft onze heldin de juiste brandstof (E10, natuurlijk, want “dat maakt uit!”) en een nieuw persoonlijk record voor de langste tijd besteed aan het uitvogelen van pompnummers. Maar ach, wie heeft er geen benzine gemorst en een nagel gebroken in de strijd om volwassenheid, nietwaar? 

Vader laat dochter voor het eerst tanken, maar dat loopt niet zoals gepland
Beeld: kakhiel.nl

Wasbeurt bij de kassa

Vervolgens waagt de jongedame zich aan de autowasstraat – een odyssee die begint met de mysterieuze aanschaf van een ‘classic’ wasbeurt bij de kassa en eindigt in een haast komische verwarring over hoe de machine te starten. Vader, altijd een bastion van geduld en duidelijkheid, instrueert van afstand via zijn smartphone, terwijl dochterlief opgewekt probeert niet de hele wasstraat te saboteren met de ‘emergency stop’.

Vader voor het eerst tanken
Beeld: kakhiel.nl

Veilig en wel in de wasstraat

De climax van deze leerrijke dag komt wanneer de auto eindelijk veilig en wel in de wasstraat staat, alleen om de dochter te laten worstelen met de betekenis van verschillende waarschuwingslichten en geluiden. “Gewoon wachten nu,” sms’t vader, waarschijnlijk vanuit het comfort van zijn eigen foutloze garage, terwijl dochterlief overweegt of ze de handleiding van de auto als geïmproviseerde waaier kan gebruiken.

Vader laat dochter eerst tanken
Beeld: kakhiel.nl

Een komedie van fouten

Dus daar hebben we het, beste lezers: een vaderlijke poging om zelfstandigheid te bevorderen die eindigt in een komedie van fouten. We kunnen alleen maar hopen dat de volgende stap in deze educatieve reis niet het parallel parkeren betreft. Vader, we wensen je veel sterkte en nog meer geduld. Je gaat het nodig hebben.

Vader dochter tanken
Beeld: kakhiel.nl
Vader laat dochter tanken
Beeld: kakhiel.nl
Vader laat dochter voor het eerst tanken
Beeld: kakhiel.nl
Vader laat dochter voor het eerst alleen tanken
Beeld: kakhiel.nl
Vader laat dochter voor het eerst alleen tanken, maar dat loopt niet
Beeld: kakhiel.nl

Check ook:

Domste man ooit met rijverbod logt vanuit auto in op Zoom-rechtszaak

You May Also Like