Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Goed nieuws voor Oranje: UEFA schorst Turkse sterspeler voor kwartfinale

Beeld: Youtube Sports Extra

Hoewel Turkije op papier misschien de makkelijkste kwartfinalist is waar tegen het Nederlands elftal had kunnen uitkomen, zijn de Turken een onvoorspelbare en een verre van makkelijke tegenstander. Oranje staat dus een heet avondje in Berlijn te wachten en zal alle hulp nodig hebben die het kan krijgen. Het is dus goed nieuws dat de Turkse sterspeler er zaterdag niet bij zal zijn.

Turkse sterspeler brengt wolvengroet

Merih Demiral, de Turkse verdediger die twee keer scoorde in de achtste finale van het EK 2024 tegen Oostenrijk, is door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst vanwege het brengen van de omstreden ‘wolvengroet’. Dit gebaar, geassocieerd met de Grijze Wolven, is in verschillende landen verboden en wordt door sommigen zelfs vergeleken met het doen van een Hitler-groet.

Internationale ophef

Na zijn doelpunten maakte Demiral de wolvengroet, wat leidde tot internationale ophef. Dit heeft geresulteerd in een schorsing voor de Turkse sterspeler, waardoor hij de kwartfinale tegen Nederland mist. De Turkse voetbalbond heeft de schorsing betwist, maar de beslissing blijft voorlopig staan.

Goed nieuws voor Oranje: UEFA schorst Turkse sterspeler voor kwartfinale
Beeld: Youtube Sports Extra

Turkije mist nóg twee spelers

De schorsing van Demiral is een grote klap voor het Turkse team, dat al twee andere spelers mist vanwege schorsingen. De bondscoach van Turkije, Vincenzo Montella, gaf aan dat hij ‘hoofdpijn’ krijgt van alle schorsingen. Ondanks de kritiek van Turkse fans, is er onder Oranje-fans juist een jubelstemming ontstaan door het wegvallen van deze belangrijke speler.

Check ook:

You May Also Like