Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Verbazing om beelden van hoe Roemenen kleedkamer achterlieten na verlies tegen Nederland

kleedkamer
Beeld: Youtube

Bij voetbal komt vaak veel emotie los, zowel bij de fans als bij de spelers op het veld zelf. Een verliespartij kan dan ook wel eens lastig te verwerken zijn, zeker wanneer het de uitschakeling op een groot toernooi als het EK betekent. Ook de Roemenen zaten er afgelopen dinsdag flink doorheen, na het 3-0 verlies tegen Nederland. De wijze waarop ze hun kleedkamer achterlieten gaat nu flink viral. Echter, wel op een positieve manier!

Brandschone kleedkamer

In het verleden hebben zagen we al regelmatig voorbeelden voorbij komen waarbij spelers hun emotie niet onder controle hadden, en dit afreageerden op de kleedkamer van hun gastheren/vrouwen, door overal afval achter te laten en dingen kapot te maken. De Roemenen lieten echter zien hoe het wél hoort, door de kleedkamer brandschoon op te ruimen, en lieten zelfs een briefje achter:

UEFA EURO 2024 was een van de belangrijkste voetbalervaringen in onze geschiedenis en we waren blij dat Duitsland voor het podium zorgde. Elke wedstrijd, elke emotie, elke ervaring bracht ons samen rond de magie van voetbal. We verlaten Duitsland wetende dat we alles hebben gegeven voor Roemenië en zijn dankbaar voor alles wat we hier hebben meegemaakt. Het was een eer om deel uit te maken van de grote Europese voetbalfamilie.

De UEFA poste de foto’s op hun Instagramkanaal met de reactie: The perfect guests. Following their elimination from #EURO2024 last night, @echipanationala left their Munich dressing room spotless with a touching letter to their German hosts.

Verbazing om beelden van hoe Roemenen kleedkamer achterlieten na verlies tegen Nederland
Beeld: Youtube

Respect

Ook in de reacties krijgen de Roemenen veel respect voor hun actie. Oud-doelman van Duitsland reageert met: “Respect 👏🏼 Thanks for being our guests!”, en ene Marian: ” Pure class from us. See ya next time Germany”, en Maria: “Not all heroes wear capes…🇷🇴🤍”

Check hier hoe brandschoon de Roemenen de kleedkamer achterlieten na hun verlies tegen Nederland:

Kijk de goals van Nederland nog een keertje terug:

Check ook:

You May Also Like