Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Waarom mannen vaak zwaarder worden na het huwelijk

Trouwen en BMI: Waarom mannen vaak zwaarder worden na het huwelijk
Beeld: Pexels Artem

Zeggen ze niet dat liefde door de maag gaat? Nou, het lijkt erop dat het huwelijk rechtstreeks naar de heupen gaat, vooral bij mannen! Volgens een recente studie uitgevoerd door de Chinese Academy of Social Science blijkt dat trouwen en BMI een interessante dans met elkaar aangaan. De studie toont aan dat mannen na het huwelijk een aanzienlijke toename in gewicht ervaren, iets wat de onderzoekers liefkozend ‘gelukkig vet’ noemen. Benieuwd hoe dat zit?

Wat zegt de wetenschap over trouwen en BMI? 

De verbinding tussen getrouwd zijn en BMI is niet te negeren. Uit de data, verzameld onder mannen tussen de 18 en 45 jaar, blijkt dat getrouwde mannen niet alleen meer wegen, maar ook een grotere kans hebben op overgewicht en obesitas. Een verrassend bijeffect van het huwelijk, nietwaar? Na het jawoord lijken veel mannen minder te sporten en meer te eten, wat natuurlijk bijdraagt aan de stijging van hun BMI na in het huwelijksbootje te stappen. Interessant genoeg, deze trend werd niet significant waargenomen bij vrouwen, wat de vraag oproept: wat gebeurt er precies bij de heren na het huwelijk?

Trouwen en BMI: Waarom mannen vaak zwaarder worden na het huwelijk
Beeld: Pexels Juan

Gezondheid en huwelijk – een belangrijk duo

De onderzoekers suggereren dat er meer aandacht moet zijn voor het fysieke welzijn van mannen binnen het huwelijk. Met de duidelijke link tussen getrouwd zijn en BMI, zou het welzijn van mannen een prioriteit moeten zijn, niet alleen voor de betrokkenen zelf, maar ook binnen het volksgezondheidsbeleid.

Aanbevelingen voor de nieuw getrouwden

Het onderzoek beveelt aan dat er specifieke ‘lichaamsmanagementplannen’ ontwikkeld moeten worden, gericht op zowel mannen als vrouwen voor na het huwelijk, hoewel de focus vooral op mannen ligt gezien de resultaten. Dit zou een strategisch ‘interventievenster’ kunnen zijn om de trend van BMI na het huwelijk tegen te gaan. Deze plannen zouden kunnen bestaan uit voedingsrichtlijnen, regelmatige fitnessschema’s, en wellicht ook stressmanagementtechnieken om te helpen met de overgang naar het getrouwde leven. Daarnaast zou een dergelijke aanpak partners kunnen aanmoedigen om samen aan hun gezondheid te werken, wat het behoud van een gezonde levensstijl binnen het huwelijk kan versterken.

Trouwen en BMI: Waarom mannen vaak zwaarder worden na het huwelijk
Beeld: Pexels Artem

5 redenen waarom mannen na hun 30ste aankomen:

Check ook: