Een tikkie sturen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, maar soms zorgt zo’n betaalverzoek voor opgetrokken wenkbrauwen — zoals in dit geval.
Laat afbericht zorgt voor teleurstelling
Een jonge vrouw laat op het laatste moment weten dat ze niet mee kan naar een festival, omdat ze onverwachts een cursus heeft. In een WhatsApp-gesprek vertelt ze dat ze dit zelf ook pas die avond hoorde. Haar vriendin reageert teleurgesteld: ze had speciaal krentenbollen gebakken, ook voor haar. Misschien is een tikkie sturen wel de oplossing.
“Ik heb die krentenbollen speciaal voor jou gemaakt”
“Jezus, ik heb echt net de krentenbollen gemaakt. Ook voor jou,” appt ze. Ze blijkt er zelfs zes te hebben gemaakt, twee meer dan nodig — speciaal vanwege haar vriendin. Maar nu die niet meegaat, blijft ze met een overschot zitten: “Ik ga geen 6 krentenbollen meenemen als we met z’n tweeën zijn snap je.” De teleurstelling groeit naarmate het gesprek vordert. De bakkende vriendin vindt het vervelend dat de ander pas zo laat afzegt en trekt zelfs haar eerlijkheid in twijfel: “Dus mijn optelsom is nu dat je een smoes hebt verzonnen om niet mee te hoeven, wat ik lullig van je vind.”
Krentenbollen en de rekening
Hoewel de ander uitlegt dat het simpelweg een vergeten cursusdag was en ze net pas een herinneringsapp kreeg, lijkt dat niet helemaal meer uit te maken. De teleurgestelde vriendin besluit de situatie op haar manier af te sluiten: met een Tikkie sturen voor €0,56 — het bedrag voor twee krentenbollen.Het gesprek eindigt met een duidelijke boodschap: “Wil je mij alsjeblieft € 0,56 betalen voor ‘2 krentenbollen’?”
Of het nu gaat om principes, irritatie of gewoon humor: een Tikkie sturen blijkt in dit geval het ultieme middel om een punt te maken.
Dan maar een Tikkie sturen:




Check ook:
