Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

“The Nun 2” gelabeld als meest gewelddadige film in Conjuring Universum!

In een opmerkelijke aankondiging heeft de regisseur “The Nun 2” aangemerkt als de meest gewelddadige film binnen het uitgestrekte Conjuring Universum. Deze nieuwe benadering geeft een schokkende draai aan de bekende horrorfranchise, waarbij de nadruk ligt op intense spanning en rauwe actie.

“The Nun 2” klaar om fans te verbazen met duistere wending

Als je een fan bent van het Conjuring-universum, staat je iets bijzonders te wachten. The Nun 2 verschijnt volgende maand in de bioscopen en regisseur Michael Chaves zegt dat dit wel eens de meest gewelddadige film in de franchise tot nu toe kan zijn. “Ik denk dat dit duisterder wordt. Zelfs het publiek heeft dit gezegd, toen we het hebben vertoond. Het is zeker gewelddadiger dan wat ze verwachtten van een Conjuring-film,” vertelde Chaves aan het tijdschrift SFX. Hij vervolgde: “Het is altijd een delicate balans. Het is zeker angstaanjagend, het heeft daar absoluut aan voldaan.

“Zoals horrorpubliek een smaak heeft ontwikkeld voor horror, is ook de smaak voor geweld begonnen toe te nemen, en dus zitten er enkele gewelddadige elementen in.” The Nun 2 sluit aan bij Zuster Irene (Taissa Farmiga) vier jaar na de gebeurtenissen van de eerste film.

In een poging om het verleden achter zich te laten, verhuist Irene naar Italië om een rustig leven te leiden in een klooster. Echter, Valak (Bonnie Aarons), is niet ver weg.

Gedwongen confrontatie

Volgens producent James Wan zal de vriendschap van Zuster Irene met Frenchie/Maurice (gespeeld door Jonas Bloquet) haar dwingen om opnieuw de confrontatie aan te gaan met de demonische non. Aan het einde van The Nun uit 2018 werd Frenchie stiekem bezeten door Valak (gespeeld door Bonnie Aarons), wat haar in staat stelde te ontsnappen uit het Roemeense klooster.

Hij [Frenchie] realiseert zich dat er maar één persoon is die hem echt kan helpen, en hij zoekt contact met het personage van Taissa Farmig’, legde Wan uit aan Entertainment Weekly. Hij vervolgde: “Ik hou van deze platonische vriendschap die ze hebben. Ze geeft veel om hem, en ze wil alles doen om hem te helpen. Tegelijkertijd moet ze dit kwaad confronteren en opnieuw bestrijden.”

The nun
Beeld: YouTube/ The Nun2

‘Demonen zijn oneindig’

Valak maakte haar eerste verschijning in The Conjuring 2 en joeg het publiek zoveel angst aan dat ze haar eigen spin-off kreeg. De eerste film was een kassucces en bracht $365,6 miljoen op tegen een budget van $22 miljoen.

The Nun 2 is geschreven door Ian Goldberg, Richard Naing en Akela Cooper (Malignant) en de cast bestaat ook uit Storm Reid, Anna Popplewell en Katelyn Rose Downey. En het lijkt erop dat dit niet de laatste keer is dat we de spookachtige non zien. ‘In de film is er een zin: ‘Demonen zijn oneindig’. Ik vind het idee leuk dat ze altijd al in verschillende vormen hier is geweest. Ik denk dat er nog meer verhalen over Valak, de demonische non, te vertellen zijn’, vertelde Chaves aan SFX.

Check ook: Horrorfilm Megan is Missing zo eng dat het verboden is in Nieuw-Zeeland, gaat nu viraal op TikTok!

You May Also Like