Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Sywert van Lienden uitgenodigd voor deelname aan Steenrijk Straatarm: ‘Heb ik weer…’

sywert van lienden
Beeld: Op1

Een van de meest gehate personen van Nederland is toch wel Sywert van Lienden. Van Lienden werd bekend vanwege de omstreden ‘mondkapjesdeal’, waarbij hij op een uitgekookte manier miljoenen aan belastinggeld wist weg te sluizen. Maar weinig mensen zullen dus medelijden hebben gehad, toen Sywertje afgelopen week in het FD onthulde dat hij tegenwoordig moet rondkomen van 15 euro per week. Reden voor de productie van de populaire SBS 6-show Steenrijk Straatarm, om hem gelijk een uitnodiging te sturen!

Sywert van Lienden moet miljoenen terugbetalen

In het programma Steenrijk Straatarm ruilt een ‘steenrijk’ gezin voor een week van huis, budget en leven met dat van een ‘straatarm’ gezin. Sywert van Lienden’s onfortuinlijke situatie begon met zijn betrokkenheid bij de mondkapjesdeal tijdens de pandemie, waarbij hij naar verluidt miljoenen verdiende. Nu wordt al het geld teruggevorderd door de overheid en staat hij voor juridische uitdagingen zonder toegang tot rechtsbijstand. De uitnodiging zal dus zeker niet bedoeld zijn om het rijke gezin te vertegenwoordigen…

Uitnodiging voor Steenrijk Straatarm

Van Lienden deelt zelf een e-mail van het productieteam van het programma op X, waarin hun interesse in zijn verhaal wordt getoond: ““We zijn momenteel op zoek naar deelnemers voor komende afleveringen en jouw verhaal heeft onze interesse gewekt. We begrijpen dat je misschien vragen hebt over het proces en wat deelname inhoudt. We zouden graag meer met je bespreken en horen wat jouw interesse is in deelname an het programma.” Met enig gevoel voor zelfspot schrijft hij er bij: Krijg je dat weer…”

sywert van lienden
Beeld: X

Check ook: