Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Dit astronomische bedrag moet je voor 3 stroopwafels in centrum Amsterdam neertellen

stroopwafels in Amsterdam
Beeld: Twitter Ton ten Heerde

Hey zoetekauwen, hou je vast aan je portemonnee! Denk je dat de stroopwafel, ons nationale troostvoer, immuun is voor inflatie? Think again! In de bruisende straten van Amsterdam, waar zelfs een simpele parkeerplek goud waard is, heeft de oer-Hollandse lekkernij een prijskaartje dat je doet duizelen. Dit is de bizarre prijs die je betaalt voor stroopwafels in Amsterdam… Laten we deze zoete zaak eens onder de loep nemen.

Amsterdamse Appartementen vs. Stroopwafels

Je zou denken dat alleen de huizenmarkt gekte vertoont in de hoofdstad, maar de stroopwafels in Amsterdam lopen niet ver achter. Drie medium stroopwafels voor de prijs van je parkeerticket – 39 euro! Is het de geur, de smaak of simpelweg de Amsterdamse flair die de prijs opdrijft? Met prijzen die de hoogte inschieten, lijken deze smaakvolle snacks meer op exclusieve luxegoederen dan op een troostrijke traktatie. Even snel je auto kwijt in het centrum voor een bioscoopje en een hapje eten? Tegenwoordig betaal je je blauw aan parkeerkosten, waarbij 50 euro zo uit je zak vliegt. En dat is nog voordat je ook maar een kruimel stroopwafel hebt geproefd.

stroopwafels in Amsterdam
Beeld: Twitter Ton ten Heerde

Waarom zo duur voor stroopwafels in Amsterdam

Waarom zijn die stroopwafels in Amsterdam zo duur, vraag je je af? Nou, die kraampjes in de Kalverstraat betalen huurprijzen waar je steil van achterover slaat. Die kosten worden natuurlijk doorgerekend aan de hongerige voorbijganger. Toerist of local, de geur van verse stroopwafels trekt iedereen aan. Het is een drukte van belang bij die stroopwafelkraampjes, een samensmelting van toeristen en winkelend publiek. De vraag is groot, het aanbod beperkt, en de prijzen… nou ja, die rijzen de pan uit!

Prijskaartje dat de mond doet openvallen

In het hart van Amsterdam heeft de bescheiden stroopwafel zich opgeworpen als een culinair statussymbool, met een prijskaartje dat de mond doet openvallen. Dus de volgende keer dat je langs de Kalverstraat loopt en de zoete geur je tegemoetkomt, weet dan dat deze traditionele traktatie je meer kan kosten dan je lief is. Maar zoals altijd in onze mooie hoofdstad, betaal je voor de ervaring en een beetje voor de stroopwafel natuurlijk.

Voor de prijs van één stroopwafel bij Van Wonderen – maar liefst 13 euro – haal je bij de LIDL ongeveer 71 winnaars van het AD Stroopwafeltest. Het verschil? Die gaan natuurlijk niet zo viral op social media…

Check ook:

You May Also Like