Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Strengere handhaving voor fatbikes: 6 km te hard is boete van €290,-

Strengere handhaving voor fatbikes: 6 km te hard is boete van €290,-
Beeld: Instagram fatbikeamsterdam

De inzet van elektrische fietsen en fatbikes neemt snel toe in Nederland, maar met de groeiende populariteit komt ook een toename van verkeersovertredingen. Gisteren markeerde een keerpunt toen de politie in Amsterdam haar nieuwe wapen in de handhaving introduceerde: een rollerbank die nu ook de snelheid van elektrische fietsen en fatbikes kan meten. Tijdens een demonstratie werden de eerste boetes uitgedeeld aan fietsers die betrapt werden op te hard rijden. Dit is een duidelijk signaal dat de autoriteiten strenger zullen optreden tegen overtredingen met deze voertuigen.

Strengere handhaving voor fatbikes

Fatbikes, met hun brede banden en robuuste frames, winnen snel aan populariteit als een alternatieve vorm van transport en recreatie. Echter, met de groeiende populariteit van deze fietsen komt ook een toename van de bezorgdheid over de naleving van de verkeersregels. De politie heeft besloten om strenger op te treden tegen fatbike-rijders die de snelheidslimieten overschrijden. Zelfs een kleine overtreding, zoals 6 kilometer per uur te hard rijden, kan leiden tot een aanzienlijke boete van 290 euro. Deze verscherpte handhaving heeft als doel om de veiligheid op de weg te waarborgen en fatbike-rijders bewust te maken van hun verantwoordelijkheden als weggebruikers.

Handhaving op deze voertuigen

Met de opkomst van elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes groeit ook de behoefte aan handhaving op deze voertuigen. Om hieraan tegemoet te komen, heeft de politie recent 247 nieuwe rollerbanken besteld. Deze rollerbanken stellen de politie in staat om niet alleen brom- en snorfietsen te controleren, maar ook elektrische fietsen en fatbikes op snelheidsovertredingen. De consequenties van deze overtredingen blijken niet mild, zoals een 16-jarig meisje onlangs aan den lijve ondervond. Tijdens een demonstratiecontrole werd zij beboet omdat haar fatbike 6 kilometer harder reed dan toegestaan, resulterend in een boete van maar liefst 290 euro. Deze strenge handhaving is onderdeel van een zero tolerance-beleid: bij herhaalde overtredingen volgen opnieuw boetes van dezelfde hoogte, terwijl bij een derde overtreding zelfs inbeslagname van het voertuig dreigt.

Check ook: GAST LAAT MET NEP ‘VOLGEN POLITIE-BORDJE ZIEN HOE MAKKELIJK HET IS OM JE VOOR TE DOEN ALS POLITIE

You May Also Like