Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Topsnelheid nieuwe politieauto’s zorgt voor hilariteit online: ‘Wat een lachertje!’

topsnelheid nieuwe politieauto

De Nederlandse politie verruilt haar vertrouwde Mercedes B-Klasse voor een nieuwe aanpak, waarbij boeven in de toekomt worden achtervolgd in BMW X1 en Ford Kuga voertuigen. De beperkte topsnelheid van deze nieuwe politieauto’s zorgt echter voor nogal wat hilariteit. Lees verder om te ontdekken wat deze wijzigingen betekenen voor politieachtervolgingen en patrouilles.

BMW X1 en Ford Kuga

In de aanloop naar het einde van de vijfjarige samenwerking met Mercedes in 2024, heeft de Nederlandse politie recentelijk intensieve tests uitgevoerd met vier potentiële nieuwe voertuigen. Hoewel de merken van deze kandidaten geheim blijven, is bekendgemaakt dat zowel de BMW X1 als de Ford Kuga als meest geschikt uit de evaluatie naar voren kwamen.

Topsnelheid nieuwe politieauto’s

De Ford Kuga HEV combineert een 2.5-liter benzinemotor met een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 190 pk. Hiermee accelereert hij in 9,1 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 196 km/u. De BMW heeft vergelijkbare prestaties. De toch wel beperkte topsnelheid van de X1 en de Kuga zorgt voor enige hilariteit online, aangezien criminele vaak gebruik maken van auto’s voor wie deze snelheid een lachertje is. Zo reageert iemand op Facebook: ‘Dat haalt mijn Toyota ook 😂😂😂😂😂wat een lachertje!’, en een ander: ‘Dit wordt lachen. Boefjes rijden in Audi RS-jes. Die zijn iets sneller. Je weet toch!’ Op de snelweg behoudt de politie overigens wel de beschikking over de snellere Audi A6, die 250 km/u haalt.

Topsnelheid nieuwe politieauto's
Topsnelheid nieuwe politieauto's

Check ook: Luchtvaartmaatschappij lanceert een kindervrije zone: uitsluitend voor volwassen

Bron: Manners

You May Also Like