Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

School die ‘het leven van een volwassene’ als klas heeft gaat viral

School die 'het leven van een volwassene' als klas heeft gaat viral
Beeld: YouTube

Groeien je kids uit tot mensen die de alledaagse sleur en verantwoordelijkheden van het volwassen leven aankunnen? Als je daar nog je vraagtekens bij zet, biedt onze gids ‘Volwassen worden 101’ mogelijk het perfecte recept voor de ontwikkeling naar volwassenheid. Met een knipoog naar het opbouwen van de noodzakelijke skills, maken we de reis naar volwassenheid zowel leerzaam als amusant.

Leven van een volwassene

Een lerares in Louisville, Kentucky, vond dat de senioren op haar school wel wat hulp konden gebruiken bij het leren hoe ze volwassen moeten worden in de echte wereld. “De term ‘volwassen worden’ is de laatste tijd erg in”, vertelde College Access Resources-docent Sara Wilson-Abell aan het lokale tv-station. “En ik heb dat gewoon opgepikt en ben ermee aan de slag gegaan.”

De senioren van Fern Creek High School hadden het geluk om een lerares als mevrouw Wilson-Abell te hebben. Ze wist hoe ontzettend saai volwassen worden kan zijn, maar dat we allemaal moeten weten hoe we de saaie, maar noodzakelijke dingen moeten doen die volwassenen moeten doen. Maar hebben kinderen vandaag de dag wel wat nodig is om op zichzelf te wonen en al die gewone klusjes zelf te doen? De school gelooft dat ze na deze 3-daagse cursus een betere kans maken.

Nuttige informatie

Van leren om de was goed te doen tot het controleren van de olie in een auto, er is veel nuttige informatie voor kinderen. “Ik heb veel geleerd over mijn was,” vertelde een ouderejaars aan het tv-station. “Ik wist er wel het een en ander van, maar ik heb mijn kleren nooit gesorteerd of iets dergelijks. Nu weet ik dat het heel belangrijk is om te doen.” Ze leerden alles over verzekeringen, hoe en waarom ze geld moeten sparen voor hun pensioen en een lokale bankier sprak met hen over de ins en outs van bankleningen.

Volwassene
Beeld: YouTube

Dingen die je kinderen kan leren

Hier zijn een paar dingen die je je kinderen misschien wilt leren voor hun groei naar volwassenheid:

 1. Hoe je een band verwisselt en olie ververst.
 2. Hoe je een bankrekening opent en beheert.
 3. De verschillen tussen soorten verzekeringen.
 4. Hoe je een toilet repareert dat maar niet wil stoppen met lopen.
 5. Wat een goede kredietscore is, waarom die belangrijk is en hoe je je FICO-score kunt controleren.
 6. Hoe komen ze waar ze heen gaan zonder telefoon?
 7. Hoe verstandig met krediet om te gaan.
 8. Hoe een auto te starten.
 9. Hoe te reanimeren en de Heimlich uit te voeren.
 10. Correct parallel parkeren.
 11. Hoe ze zich kunnen registreren om te stemmen en waarom het hun plicht is om altijd te komen opdagen bij de verkiezingen.
 12. De juiste manier om kleren te wassen en te drogen zodat ze niet verpest worden.
 13. Hun sofinummer uit het hoofd leren.
 14. Wat nutsvoorzieningen, telefoonrekeningen, huur of hypotheek kosten.
 15. Hoe je een vliegticket boekt.

Check ook: 16 mensen die nooit volwassen zullen worden!