Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Drankje dat alcohol in bloed in half uurtje kan halveren, vanaf december verkrijgbaar

‘Safety Shot': De Nieuwe Wapen tegen Alcohol en Katers
Beeld: Pexels Laura Tancredi/ Safety Shot

Stel je een feestelijke avond voor zonder de angst voor een kater de volgende dag. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ‘Safety Shot’, een baanbrekende nieuwe drank, belooft precies dat. Deze drank, die in december gelanceerd wordt, beweert het bloedalcoholgehalte binnen 30 minuten te halveren en katers te voorkomen. Net op tijd voor de feestdagen, zou deze innovatie wel eens een gamechanger kunnen zijn in hoe we omgaan met alcoholconsumptie.

Wat Maakt De Drank Zo Bijzonder?

Ontwikkeld in samenwerking met een arts uit Florida, claimt ‘Safety Shot’ de eerste gepatenteerde drank ter wereld te zijn die effectief katers bestrijdt. Jupiter Wellness, het welzijnsbedrijf achter dit product, stelt dat de drank niet alleen het gevoel van intoxicatie vermindert, maar ook de nadelige effecten zoals verminderde focus en trage bewegingen aanpakt.

De Wetenschap Achter ‘Safety Shot’

Hoewel de exacte ingrediënten van ‘Safety Shot’ nog niet volledig onthuld zijn, vermeldt de website dat het vitamines en nootropica bevat – stoffen die de cognitieve focus verbeteren. Het drankje werkt door het versnellen van de afbraak van alcohol in het bloed en vormt een beschermende laag rond de maagwand, wat de absorptie van alcohol beperkt.

‘Safety Shot' : De Nieuwe Wapen tegen Alcohol en Katers
Beeld: safety shot

Klinische Bevindingen en Toekomstige Plannen

Een recente studie met vrijwilligers toonde aan dat degenen die ‘Safety Shot’ dronken, hun bloedsuikerspiegel zeven keer sneller zagen dalen dan de controlegroep. Hoewel de studie kleinschalig was, is er een grotere, hoogwaardige proef onderweg. Het bedrijf is ook van plan om een meer geconcentreerde, op recept gebaseerde versie van de formule te ontwikkelen voor de behandeling van alcoholvergiftiging.

Beschikbaarheid en Toekomstige Uitbreiding

‘Safety Shot’ zal beschikbaar zijn op de website van het bedrijf en op Amazon vanaf de eerste week van december. Er zijn ook plannen om de drank in 2024 op grotere schaal te distribueren, waaronder verkoop aan bedrijven, retailers, restaurants en bars. Met de introductie van ‘Safety Shot’ wordt een nieuwe pagina omgeslagen in de aanpak van alcoholconsumptie en de gevolgen ervan. Deze veelbelovende nieuwe drank zou wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in het veranderen van drinkgedrag en het verminderen van de negatieve effecten van alcohol. Terwijl we wachten op verdere ontwikkelingen en onderzoeksresultaten, kunnen we ons alvast verheugen op een toekomst met minder katers en meer veilige manieren om van een drankje te genieten.

‘Safety Shot' : De Nieuwe Wapen tegen Alcohol en Katers
Beeld: Safety Shot

Check ook:

Bron: 9gag

You May Also Like