Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Ruud Gullit reageert eindelijk zelf op ophef rond imitators: ‘Ze zijn me niet vergeten’

ruud gullit

Ruud Gullit heeft eindelijk gereageerd op de recente ophef rondom de Oranje-fans die verkleed waren als hem tijdens de EK-wedstrijd Nederland-Polen (2-1). Deze fans droegen een rastapruik en hadden hun gezicht zwart geschminkt, wat leidde tot veel discussie, vooral in de buitenlandse pers, die het vergeleek met blackface.

Vereerd

Ruud Gullit zelf voelde zich echter helemaal niet beledigd. Hij vertelde Humberto Tan, voorzitter van de commissie Mijnals, die is opgezet om de KNVB en de Rijksoverheid te helpen met raad en daad bij het bestrijden van racisme en discriminatie, en het bevorderen van inclusiviteit in het voetbal, dat hij zich “vereerd” voelde. “Ze zijn me nog niet vergeten,” aldus Gullit. Hij zag het als een herinnering aan de grote prestaties die hij in 1988 leverde, toen Nederland het EK won. Tan voegde daaraan toe: “We weten dat blackface een gevoelig onderwerp is, maar in dit geval ging het om een bestaand persoon en was het duidelijk als eerbetoon bedoeld.”

ruud gullit
Beeld: X

Ludieke actie

Tan benadrukte ook dat de commissie Mijnals, die zich inzet tegen racisme en discriminatie in het voetbal, de actie als ludiek beschouwde. “Dit was echt ludiek bedoeld en als eerbetoon,” zei Tan. Hiermee sluit hij de discussie af en benadrukt hij dat de intentie van de fans positief was.

Check de reactie van Ruud Gullit op de ophef hier:

Check ook:

You May Also Like