Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Reusachtige haai verschijnt voor Spaanse kust: Toeristen slaan op de vlucht

Reusachtige haai
Beeld: Independer

Tijdens een zonovergoten vakantie op Menorca, een van de pittoreske Balearen in Spanje, stuitte Jessica Kenny, een jonge moeder uit Liverpool, samen met haar gezin onlangs op een onvergetelijke gebeurtenis. Jessica en haar vierjarige zoon waren aan het genieten van een ontspannen middag door te pootjebaden in de kalme, ondiepe wateren van Playa Arenal d’en Castell, toen hun vakantierust plotseling werd verstoord door een reusachtige haai.

Reusachtige haai op Spaanse kust

Het voorval begon vrij onschuldig. Jessica, die tot haar middel in het zeewater stond, merkte iets ongebruikelijks op dat in de golven dobberde. Aanvankelijk dacht ze samen met haar zoontje dat het een onschuldig voorwerp was en grappend noemden ze het een haai. Maar hun gelach verstomde snel toen het voorwerp dichterbij kwam en ze de kenmerkende haaienvin ontwaarden. Tot hun verbijstering was het inderdaad een haai, waarschijnlijk een blauwe reusachtige haai, die dicht bij hen in de buurt zwom.

De haai leek zich vervolgens te richten op Jessica’s vader, Darren, een 57-jarige vrachtwagenchauffeur met een diepe liefde voor de oceaan. Darren bevond zich op dat moment verder uit de kust waar hij naar enkele boeien zwom. Het moment escaleerde snel toen andere strandgangers alarm sloegen en begonnen te schreeuwen, wat de aandacht trok van de strandwachten. Deze reageerden onmiddellijk door versterking te roepen en rode vlaggen te hijsen als waarschuwing voor de badgasten om het water te verlaten. Snel werden alle kinderen, inclusief Jessica’s zoon, uit het water gehaald.

Reusachtige haai
Beeld: YouTube

Fascinerende confrontatie

Hoewel de reusachtige haai in de buurt bleef en rondzwom, viel hij niet aan. Deze beangstigende doch fascinerende confrontatie boeide vooral Darren, die een grote affiniteit heeft met mariene biologie. Eenmaal veilig op het strand kon Darren zijn opwinding nauwelijks verbergen over deze verrassende ontmoeting.

Jessica’s zoontje had gemengde gevoelens; hij was enigszins ongerust en van streek door de gebeurtenis, maar het was ook een indrukwekkende ervaring. Darren troostte hem door te zeggen dat hij geluk had om op zo’n jonge leeftijd al een echte haai te hebben gezien, iets wat hijzelf pas veel later had meegemaakt. Ze besloten spontaan de haai ‘Freddie’ te noemen.

Toen het gezin die middag om 16:35 het strand verliet, probeerden de strandwachten nog steeds ‘Freddie’ weg te leiden van het strand. Voor Darren bleef deze ervaring onvergetelijk, vooral omdat hij al jaren hoopte haaien te zien tijdens zijn snorkeltrips in plaatsen als Jamaica en Cuba. Dat hij nu, samen met zijn dochter en kleinzoon, een haai op Menorca kon observeren, maakte de gebeurtenis des te specialer en een verhaal dat ongetwijfeld nog vaak verteld zal worden binnen de Kenny familie.

Check ook:

WTF: gast photoshopt haaien met menselijke tanden