Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeentes in Nederland om een huis te kopen

Prijs koopwoning gedaald
Beeld: Funda

Weet je nog die tijden dat de huizenprijzen leken op een oneindige roltrap omhoog? Wel, zet je schrap: in 2023 zagen we iets gebeuren wat we al een decennium niet meer gezien hadden – de prijs koopwoning gedaald! Ja, echt waar: van €429.000 naar €416.000, een daling van drie procent vergeleken met het voorgaande jaar. En nu vraag je je af: is dit hét moment om je slag te slaan of juist te wachten? Laten we duiken in de details van waar je nu het beste kunt toeslaan.

Betaalbaar Wonen: Pekela Wacht op Jou!

Deze daling, het eerste teken dat de prijs koopwoning gedaald is sinds lange tijd, kwam na de piek in augustus 2022, deels door de toename van de rente op hypotheken. Met de prijs koopwoning gedaald, is het goed nieuws voor de budgetbewuste huizenjager. Pekela in Groningen biedt met €215.800 een buitenkansje. Ook in Heerlen en Kerkrade vind je betaalbare huizen, een direct gevolg van het feit dat de prijzen gedaald zijn.

De Grote Verschillen: Groningen vs. Noord-Holland

Nu de prijs koopwoning gedaald is, blijkt Groningen een toevluchtsoord voor betaalbaar wonen, met een doorsnee van €313.000. Aan de andere kant van het spectrum staat Noord-Holland, waar de prijzen minder gedaald lijken, met een gemiddelde van €507.000.

Prijs koopwoning gedaald
Beeld: Pexels RDNE

Prijs koopwoning gedaald: Niet overal 

Ondanks dat de prijs koopwoning gedaald is, blijven locaties als Bloemendaal en Blaricum met prijzen boven het miljoen een klasse apart. Dit toont aan dat locatie nog steeds koning is, zelfs wanneer de algemene trend neerwaarts is.

Kopen of Wachten?

Dus, met de prijs koopwoning gedaald, wat is de beste zet? Als je overweegt te kopen, biedt de huidige markt kansen die we in lange tijd niet gezien hebben. Maar, zoals altijd met de huizenmarkt, blijft de vraag: wat brengt de toekomst? Het is een persoonlijke afweging, maar één ding is zeker: met de prijs koopwoning gedaald, is het een interessante tijd voor potentiële kopers.

Prijs koopwoning gedaald
Beeld: Pexels Thirdman

Check ook:

You May Also Like