Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

PostNL wil niet meer iedere dag bezorgen

PostNL worstelt publiekelijk met de uitdaging om dagelijkse postbezorging bij iedereen te handhaven, zoals wettelijk verplicht. De wet schrijft voor dat 95% van de brieven binnen 24 uur bezorgd moet zijn, maar het bedrijf onthulde een bezorgingspercentage van slechts 91% in het afgelopen jaar. Deze cijfers werpen vragen op over de haalbaarheid van het huidige systeem en de naleving van de voorgeschreven normen.

Bezorgen

PostNL, een prominente speler in de postdiensten, staat voor uitdagingen die het traditionele model van dagelijkse postbezorging in vraag stellen. Het bedrijf erkent openlijk dat het niet langer in staat is om bij iedereen vijf dagen per week post te bezorgen, zoals wettelijk vereist. In een tijdperk van toenemende digitalisering en veranderende klantvoorkeuren, staat PostNL voor de complexe taak om te voldoen aan de eisen van een oude wet die stelt dat 95% van de brieven binnen 24 uur bezorgd moet worden. Echter, onthullingen tonen aan dat het bedrijf vorig jaar slechts een bezorgingspercentage van 91% behaalde, wat een belangrijke discussie over de toekomst van postbezorging en de noodzaak van regelgevende aanpassingen op gang brengt.

Postwet

Met de uitdagingen van moderne postdiensten in gedachten, streeft PostNL ernaar het nieuwe kabinet te betrekken bij de herziening van de Postwet. De dringende behoefte aan aanpassingen om de veranderende postmarkt en bezorg realiteit aan te pakken, leidt tot een pleidooi voor dialoog. PostNL hoopt zo een solide basis te leggen voor duurzame postdiensten.

Check ook: PETER GILLIS HEEFT EEN NIEUWE BAAN GEVONDEN?

Bron: Welingelichtekringen
Beeld: PostNL

You May Also Like