Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Zweedse politie: ‘Joost Klein ging met hooggeheven vuist op cameravrouw af, duidelijk bewijs’

joost klein
Beeld: Youtube

De Zweedse politie nadert de afronding van het onderzoek naar een incident tussen de Nederlandse artiest Joost Klein en een cameravrouw tijdens het Eurovisie Songfestival. Volgens berichten in de Zweedse media, waaronder de gerenommeerde krant Aftonbladet, is het waarschijnlijk dat Klein zal worden vervolgd. De politie behandelt deze zaak met een ‘versnelde vervolging’, wat doorgaans gereserveerd is voor zaken met sterk bewijs en minder ernstige vergrijpen.

‘Dreigend gebaar’

Joost Klein heeft volgens de politie toegegeven dat hij een dreigend gebaar heeft gemaakt naar de cameravrouw nadat zij weigerde te stoppen met filmen. Dit incident vond plaats backstage en niet, zoals eerder gemeld, direct na zijn podiumoptreden. Emil Andersson, hoofd van de spoedonderzoeksafdeling in Malmö, bevestigt dat er voldoende bewijs is verzameld, waaronder getuigenverklaringen die Klein’s agressieve gedrag bevestigen: “Zonder voldoende bewijsmateriaal wordt er niet overgegaan tot snelle vervolging. Dit is gebaseerd op het feit dat er duidelijk bewijs is”, aldus Andersson

Joost Klein verdient flink
Beeld: Youtube

Excuses

Na het incident heeft Klein meerdere keren zijn excuses aangeboden, hoewel niet duidelijk is aan wie deze gericht waren – de organisatie, de cameravrouw of beide. De acties van Klein en de daaropvolgende excuses hebben veel discussie en controverse veroorzaakt binnen de media en publieke opinie.

Verzachtende omstandigheid

In Zweden, waar de privacywetgeving minder strikt is dan in Nederland, is het niet verboden om iemand te filmen, zelfs als diegene aangeeft dat niet te willen, vooral tijdens een media-evenement zoals het Eurovisie Songfestival. Echter, het vermeende gedrag van Klein, in combinatie met zijn verzoek niet gefilmd te worden, kan worden beschouwd als een verzachtende omstandigheid in de beoordeling van de zaak.

‘Duidelijk bewijs’

De Zweedse politie verwacht het onderzoek begin juni over te dragen aan de officier van justitie, met een normale verwerkingstijd van zes tot acht weken voor dergelijke zaken. Gezien het gebruik van de versnelde vervolgingsprocedure, is de kans groot dat Klein daadwerkelijk zal worden aangeklaagd, gezien het ‘duidelijke bewijs’ tegen hem

Check ook: