Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muziek

‘Joost Klein gedroeg zich wel degelijk agressief’: ‘Zeer ernstig incident’

joost klein
Beeld: Youtube

Hét gesprek van de afgelopen dagen ging natuurlijk over de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival. In de nasleep van de halve finales van het muziekevenement zou zich een incident hebben voorgedaan, waarna de Nederlandse inzending werd uitgesloten voor de finale. Volgens het kamp van Joost Klein ging het slechts om een “dreigende beweging”, maar volgens de Zweedse krant Aftonbladet ging het wel degelijk om een ‘zeer ernstig incident’.

‘Joost Klein geroeg zich zeer agressief’

Het incident zou hebben plaatsgevonden naast het podium, zodat er veel mensen getuige zouden zijn geweest. Aftonbladet baseert zich dan ook op een ‘zeer betrouwbare, anonieme bron, die zou hebben aangegeven: “Er bestaat geen twijfel over dat hij zich volgens meerdere aanwezigen zeer agressief gedroeg.” Daarbij zou de camera van een jonge fotografe, die onderdeel uitmaakte van de productiecrew, door toedoen van Joost Klein beschadigd geraakt zijn.

Joost Klein verdient flink
Beeld: Youtube

Hulp en ondersteuning

De fotografe is volgens bronnen behoorlijk geschrokken en aangeslagen door het voorval. Er is haar hulp en ondersteuning aangeboden. Ze is naar wat ik heb begrepen behoorlijk aangeslagen door het incident”, aldus de bron. “De EBU zou niet hebben gehandeld zoals zij heeft gedaan, als ze het incident niet als zeer ernstig inschatte.”

Ook pianist ‘Stuntje’ heeft van zich laten horen op Tiktok:

@stuntjetv 💔💔😢 #europapa #eurovision2024 ♬ Europapa – Joost

Check ook: