Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Beelden: Optreden van Israël gesaboteerd door publiek dat ‘Europapa’ zingt

Optreden van Israël onderbroken door publiek dat 'Europapa' zingt
Beeld: YouTube

Het Eurovisie Songfestival was er eentje waar nog lang over nagepraat zal worden. De optredens van Israel werden meerdere malen verstoord en onze eigen Joost Klein werd naar huis gestuurd vanwege een incident. Inmiddels zijn er beelden verschenen van het publiek dat ‘Europapa’ zingt, tíjdens het optreden van de Israëlische act.

Optreden van Israël

Joost werd van het evenement weggestuurd, nadat er een incident was geweest tussen hem en een cameravrouw die niet wilde stoppen hem te filmen. Uiteindelijk maakte Joost een dreigende beweging naar haar, hoewel er geen fysiek contact was. Tenminste, dat is de verklaring die het kamp Joost Klein gaf. Dit incident was voor de EBU voldoende reden om Nederland uit de competitie te verwijderen.

Nikkie de Jager, als onderdeel van haar protest, weigerde live punten uit te delen, wat natuurlijk een krachtig statement was. Echter, een nog krachtiger gebaar kwam van het publiek. Tijdens het optreden van Israël, dat de plek van Nederland innam, zong het publiek massaal ‘Europapa’. Er gaan geruchten dat de cameravrouw die Joost zo geïrriteerd had, deel uitmaakte van de Israëlische delegatie, maar ook dat is nog steeds onbevestigd. Bovendien zijn er beelden opgedoken van een lid van de Israëlische delegatie die Joost lijkt op te stoken na zijn diskwalificatie. Dit was voor veel aanwezigen reden genoeg om hun ongenoegen te uiten door tijdens het optreden van de Israëlische zangeres ‘Europapa’ te zingen.

Diverse reacties

Deze gebeurtenissen hebben geleid tot diverse reacties, zowel binnen als buiten de arena. Beelden en verslagen tonen aan dat veel mensen de diskwalificatie van Nederland onterecht vinden en dat het sentiment van onrecht sterk leeft onder de fans. De manier waarop de EBU met deze situatie is omgegaan, roept vragen op over de procedures en de transparantie van de organisatie. Fans van het Songfestival en van Joost Klein laten blijken dat zij dit soort beslissingen niet zomaar accepteren, en dat de invloed van het publiek en hun solidariteit met artiesten niet onderschat moet worden.

Optreden van Israël
Beeld: YouTube

Check ook:

Optreden van Boer Harm zet de Kermis van Enschede compleet op z’n kop