Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Pokémon Go spelers belanden op gevaarlijke mijnenvelden in Bosnië

teaser_landmijnen

Na de oorlog is Bosnië zijn er sinds 1995 nog minimaal 600 mensen gedood door actieve landmijnen en ook nu zouden er nog zo’n 120.000 landmijnen op scherp staan. Waar ze liggen is niet precies duidelijk, maar er zijn wel gebieden die aangeraden worden om te vermijden, omdat vermoed wordt dat daar nog vele actieve mijnen liggen.

Ook in deze gebieden heeft het spel Pokémon Go echter zijn Pokémon verstopt en dat zorgt voor de nodige gevaarlijke situaties. De Bosnische Pokémon Go spelers worden nu door de organisatie Posavina bez mina op Facebook gewaarschuwd: “We hebben informatie ontvangen dat sommige Bosnische Pokémon Go spelers naar gebieden gaan die er bekend om staan, dat er nog veel actieve mijnen aanwezig zijn en we roepen burgers op dit niet te doen.”  

Posavina bez mina meldt daarbij ook dat de fanatieke Pokémon jagers op de waarschuwingsborden moeten blijven letten, om zo niet per ongeluk in zo’n risicovol gebied terecht te komen. Betreed je namelijk zo’n gebied dan speel je namelijk niet alleen met Pokémon, maar ook met je leven!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like