Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Peter Gillis moet grootste vakantiepark per direct sluiten

Ophef om parkeeractie van Peter Gillis: 'Is hij invalide?'
Beeld: Instagram Peter Gillis

Stel je voor: je bent heerlijk aan het genieten van je vakantie in een pittoresk park in Noord-Brabant, en plots… *poef*! De poorten gaan dicht, en je moet je spullen pakken. Klinkt als een scène uit een komedie, nietwaar? Maar voor de gasten van het Prinsenmeer vakantiepark en ondernemer Peter Gillis werd dit onlangs werkelijkheid en moest Peter het park sluiten. 

Peter Gillis heeft vakantiepark moeten sluiten

Peter Gillis, bekend van de Nederlandse televisie, zag zich onlangs geconfronteerd met een onverwachte plotwending. Gillis’ vakantiepark Prinsenmeer, gelegen in het charmante Ommel, moest plotsklaps de deuren sluiten. Waarom? Gemeente Asten, onder wiens vleugels Ommel valt, heeft besloten al de vergunningen in te trekken. Dit besluit is niet licht genomen; er werd gesproken over “ernstig gevaar” dat de vergunningen mogelijk gebruikt zouden worden voor duistere doeleinden.

Peter Gillis vakantiepark sluiten
Beeld: Instagram Peter Gillis

Oorzaken van het sluiten van de vakantiepark

Wat leidde tot deze drastische stap? Het blijkt dat bij de aanvraag van een nieuwe vergunning, de gemeente Asten een Bibob-toets heeft uitgevoerd. Dit is een diepgaand onderzoek naar eventuele criminele activiteiten. Helaas voor Gillis, kwam hij deze test niet glansrijk door. Dit onderzoek, gekoppeld aan een lopend FIOD-onderzoek naar vermeende belastingfraude, heeft uiteindelijk de doorslag gegeven voor het gemeentebestuur.

Peter is teleurgesteld

“Ik ben diep teleurgesteld,” liet Gillis weten. Deze sentimenten worden gedeeld door velen, inclusief de medewerkers van het park. Gillis en zijn juristen zijn nu druk bezig met het bestuderen van de papieren. Of hij in beroep gaat, blijft nog even een vraag. En wat gebeurt er met de gasten en de mensen die, eh, iets minder officieel op dit park verbleven? Zij moeten allemaal op zoek naar een nieuwe bestemming. De burgemeester van Asten heeft aangegeven dat ze zich bewust zijn van de complexiteit van deze situatie. Ze zullen deze mensen niet zomaar op straat zetten en tijd geven om een alternatief te vinden.

Check ook: Signeersessie Peter Gillis in Valkenswaard trekt geen kip: ‘Dranghekken lachwekkend’

You May Also Like