Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Tiener zamelt LEGO-steentjes in om arme kinderen blij te kunnen maken

Tiener Start LEGO- project Voor Kinderen in Nood: ‘Pass the Bricks’
Beeld: Instagram Pass the Bricks

Ken je dat gevoel van creatief bezig zijn met LEGO-blokjes? Charlie Jeffers wel. Deze tiener uit Californië, die sinds zijn kleuterjaren gefascineerd is door LEGO, heeft een missie: LEGO toegankelijk maken voor kinderen die het zich niet kunnen veroorloven. Zijn initiatief, Pass the Bricks, is niet alleen een prachtig voorbeeld van gemeenschapszin, maar ook van duurzaamheid. Laten we een kijkje nemen in dit hartverwarmende project.

Een Bouwsteen van Verandering

Charlie’s liefde voor LEGO reikt verder dan gewoon spelen. Hij zag de educatieve waarde en realiseerde zich dat niet elk kind het geluk heeft deze blokjes te bezitten. Dit leidde tot de oprichting van Pass the Bricks in 2020, een goed doel gericht op het verzamelen van gebruikte LEGO-blokjes, deze op te knappen en er nieuwe sets van te maken. Deze worden vervolgens gedoneerd aan kinderen in minder bedeelde gemeenschappen.

LEGO toegankelijk maken

Voor Charlie en zijn team is LEGO meer dan speelgoed. Het gaat om het stimuleren van creativiteit, het leren van verschillende concepten, en het ontwikkelen van vaardigheden zoals focus en flexibiliteit. Door LEGO te doneren, geeft Pass the Bricks kinderen de kans op een rijkere leerervaring.

Pass the Bricks
Beeld: Instagram Pass the Bricks

Pass the Bricks

Het mooie aan zijn project is de duurzame aanpak. In plaats van nieuw speelgoed te kopen, recyclet het team gebruikte stenen. Dit helpt niet alleen het milieu door afval te verminderen, maar zorgt ook voor blijvende vreugde bij nieuwe generaties kinderen. Het project heeft tot zover al meer dan 3055 sets geleverd. Het succes van Pass the Bricks is te danken aan de gemeenschap. Vrijwilligers, scholen, en zelfs buurtbewoners zoals Paola, die haar zoon’s LEGO doneerde voor kinderen in Ecuador, spelen allemaal een rol. Charlie’s droom is om het programma uit te breiden om zodoende meer kinderen te bereiken.

Kleine actie met grote impact

Opgericht door tiener Charlie Jeffers, is een lichtend voorbeeld van hoe een kleine actie een grote impact kan hebben. Van het bevorderen van educatie tot het beschermen van onze planeet, dit initiatief toont aan dat de kracht van gemeenschap en het delen van bronnen levens kan verrijken. Een inspirerend verhaal dat ons eraan herinnert dat we allemaal kunnen bijdragen aan een betere wereld, één LEGO-blokje tegelijk.

Check ook:

You May Also Like