Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Oude iPod uit 2001 blijkt vermogen waard te zijn!

ipod 2001

Heb je misschien ergens op zolder nog een originele, ongeopende Apple iPod van de allereerste generatie? Als dat het geval is, zou je wellicht in het bezit kunnen zijn van iets van flinke waarde. Het blijkt namelijk dat zo’n exemplaar tegenwoordig tot 29.000 dollar kan opleveren! Onlangs is er daadwerkelijk zo’n iPod verkocht voor dit ongelooflijke bedrag.

Als kerstcadeau

De persoon die aanvankelijk de eigenaar was van deze iPod, een man uit Texas, ontving het apparaat als kerstcadeau in 2001 van zijn ouders. Op dat moment kon hij echter nog niet volledig de toekomstige betekenis van dit stukje technologie bevatten, en dus belandde de MP3-speler ongebruikt in een vergeten hoek van een kast. Zo raakte het apparaat uit het zicht en werd het meer dan twintig jaar lang vergeten. Pas na het overlijden van de vader van de eigenaar besloot deze om het ouderlijk huis op te ruimen. Tijdens dat proces stuitte hij plotseling op de iPod, nog steeds gehuld in het originele blauwe tasje van de Apple Store, compleet met de aankoopbon. Deze onverwachte vondst was een aangename verrassing, vooral omdat de ouders destijds slechts 399 dollar hadden neergelegd voor dit geschenk.

20 jaar later

De eigenaar van deze waardevolle iPod was echter niet meteen zeker over wat te doen met dit historische stuk technologie. Als gevolg hiervan vroeg hij om hulp van een investeringsplatform. Via dit platform werd een veiling georganiseerd waarbij geïnteresseerden aandelen konden kopen voor een bescheiden bedrag van vijf dollar per stuk. Uiteindelijk besloten maar liefst 360 investeerders deel te nemen aan dit bijzondere project. Echter, voordat de veiling ten einde kwam, deed zich een interessante ontwikkeling voor: een andere investeerder bood aan om alle aandelen van deze groep over te nemen. Uiteindelijk stemden de investeerders in met het aanbod van 29.000 dollar, waardoor ze niet alleen hun initiële investering terug verdienden, maar ook nog eens een aanzienlijke winst boekten.

Baanbrekend

Hoewel de specificaties van deze eerste generatie iPod bescheiden lijken in vergelijking met de moderne technologie – met slechts 4GB of 8GB opslagruimte – was dit apparaat destijds baanbrekend. Het markeerde een grote stap voorwaarts in een tijdperk waarin mensen nog rondliepen met draagbare cd-spelers, beter bekend als discmans. De iPod effende het pad voor een revolutie in hoe we naar muziek luisteren en draagbare apparaten gebruiken, wat de historische waarde ervan nog verder versterkt.

Check ook: Mensen kunnen nu app downloaden die telefoon verandert in ouderwetse iPod!

Bron: fhm.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like