Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Massale oproep om ontslag Marieke Elsinga na Def Rhymz-grap: “Cancellen die trol!”

marieke elsinga
Beeld: Youtube Qmusic

We maken allemaal fouten, maar wanneer je een Bekende Nederlander bent en zo’n fout live op de radio maakt, heeft dit net even iets meer gevolgen dan bij een onbekend iemand. Marieke Elsinga zal zich momenteel wensen dat ze haar afgelopen maandag over kon doen. De Qmusic-presentatrice bevindt zich in een enorme shitstorm, nadat ze een onsmakelijk grapje maakte over de zondag overleden rapper Def Rhymz. Op social media schreeuwen mensen dan ook massaal om haar ontslag.

Onsmakelijke grap

Def Rhymz is een Surinaams-Nederlandse rapper, die eind jaren ’90 – begin ’00 een aantal hits op zijn naam schreef, zoals ‘Doekoe’ en ‘Schudden’. Afgelopen zondag overleed hij op 53-jarige leeftijd. Voor radio-dj Marieke Elsinga was dit reden om in de uitzending van haar ochtendshow, die ze samen met Mattie Valk maakt, van maandag te grappen over of er op de begrafenis van Def Rhymz ook ‘Zak zak zak’ te horen zal zijn, refererend naar een stukje uit het nummer ‘Schudden’.

Marieke elsinga Def Rhymz
Beeld: Instagram Def Rhymz

Geen moraal besef

De onsmakelijke grap zorgde voor grote verontwaardiging en ook een familielid van Def Rhymz reageerde, door Marieke onder meer een ‘walgelijke vrouw’ te noemen. Elsinga moest dan ook diep door het stof en schreef een verklaring op Instagram, waarin ze haar excuses maakte. Hiermee is de kous echter nog niet af voor veel mensen. Op X wordt dan ook massaal om het ontslag van Marieke bij Qmusic geroepen. Zo schrijft een gebruiker die zich Tweetmevrouw noemt: “Wat een walgelijke ‘grap’ van #mariekeelsinga Dan heb je echt totaal geen moraal besef. Cancellen die trol. RIP lieve #defrhymz, ik heb genoten van je muziek.”

Check hier een greep uit de reacties op X waarin wordt opgroepen op het ontslag van Marieke Elsinga:

Zo werd monsterhit ‘Schudden’ van Def Rhymz gemaakt:

Check ook:

You May Also Like