Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onschuldige man komt vrij na 33 jaar ten onrechte gevangen te zitten

Beeld: Pexels

Een van de meest pijnlijke ervaringen die iemand kan overkomen, is beschuldigd worden van iets wat je absoluut niet hebt gedaan. Toch overkwam dit Daniel Saldana, nu 55 jaar oud, uit Californië. Hij heeft daardoor ook 33 jaar onterecht in de gevangenis gezeten. Volgens de LA Times blijkt de man onschuldig te zijn en is hij dan ook vrijgelaten.

Het incident

Saldana werd beschuldigd van het beschieten van een auto waarin zes tieners zaten, nadat ze een middelbare school voetbalwedstrijd hadden verlaten in Baldwin Park, ten oosten van Los Angeles. Twee van de tieners raakten hierbij gewond, maar beiden overleefden het. Er werd gemeld dat de schutters de tieners aanzagen voor bendeleden, wat echter niet het geval was. Saldana, destijds 22 jaar oud, werd onmiddellijk geïdentificeerd als hoofdverdachte, veroordeeld voor zes pogingen tot moord en een schietincident op een bezet voertuig. Hij kreeg een straf opgelegd van minstens 45 jaar tot levenslange gevangenisstraf.

Onschuldig

Nu, 33 jaar later, blijkt dat Saldana volkomen onschuldig is. Bovendien kwam in 2017 een andere veroordeelde met een verklaring waarin hij aangaf dat Saldana in geen enkel opzicht betrokken was bij het incident en zelfs nooit aanwezig was op de plaats van het schietincident. Deze informatie is destijds niet gedeeld met Saldana, zijn advocaat of het regionaal parket. In februari 2023 kwam het rapport van het verhoor uit 2017 in handen van de officier van justitie in de regio Los Angeles. Hierdoor werd duidelijk dat Saldana onterecht vastgezeten heeft.

Saldana geeft aan dat het verschrikkelijk is om onschuldig achter de tralies te zitten, maar hij is verheugd dat hij nu in vrijheid is. Ook bood de regionale aanklager, George Gascón, zijn verontschuldigingen aan.

Check ook: MANNEN DIE 17 JAAR ONSCHULDIG GEVANGEN ZATEN, KRIJGEN 140 DOLLAR PER DAG ACHTER DE TRALIES

Bron: Funx

Beeld: Pexels

You May Also Like