Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit zijn alle ongelooflijke records die Max Verstappen heeft gebroken in 2023

Dit absurd hoog bedrag geeft Max verstappen uit aan wijn op wintersport
Beeld: Instagram Max Verstappen

In het seizoen van 2023 heeft Max Verstappen niet alleen zijn status als drievoudig wereldkampioen bevestigd, maar heeft hij ook enkele buitengewone records verbroken. Laten we samen alle records verkennen die Max Verstappen dit seizoen heeft geëvenaard of verbroken, en welke records hij meeneemt naar 2024. Met al deze gebroken of geëvenaarde records is het moeilijk te betwisten dat het seizoen van 2023 het meest dominante Formule 1-seizoen ooit is geweest. 

Meeste Overwinningen in een Seizoen

Het meest voor de hand liggende record om mee te beginnen, is het aantal overwinningen in een Formule 1-seizoen. Max Verstappen brak zijn eigen record van 15 overwinningen uit het seizoen 2022 door in 2023 maar liefst 19 van de 22 races te winnen. Met een indrukwekkende winstpercentage van 86,3% heeft Verstappen niet alleen zijn eigen records verbeterd, maar ook dat van legendarische coureurs uit het verleden.

Records Max Verstappen 2023
Beeld: Instagram Max Verstappen

Langste Opeenvolgende Overwinningreeks

Het indrukwekkende record van Max Verstappen omvat ook de langste opeenvolgende overwinningreeks in 1 seizoen. Met 10 opeenvolgende overwinningen, van Miami tot Monza, overtrof Verstappen het vorige record van Sebastian Vettel en vestigde hij zich als de onbetwiste heerser op de grid.

Dominantie in de Verenigde Staten

Een niche-record dat voortkwam uit de groeiende aandacht voor de Verenigde Staten in de Formule 1 was Verstappens ongekende succes op Amerikaanse bodem. Door zeges in Vegas, Miami en Austin werd Verstappen de eerste coureur die 3 races in hetzelfde land in 1 seizoen won, en met de toenemende populariteit van de sport in de VS, lijkt dit record moeilijk te overtreffen.

Meeste Pole Positions omgezet in Overwinningen

Een ander record dat Max Verstappen verpletterde, was het aantal pole positions dat resulteerde in overwinningen. In het seizoen van 2023 zette Verstappen al zijn 12 pole positions om in overwinningen, een prestatie die zijn consistentie en racevaardigheid benadrukt.

Podiumdominantie

Met 21 podiumplaatsen in één seizoen, waarvan slechts één keer buiten de top drie in Singapore, overtrof Verstappen zijn eigen record van 2021 en vestigde hij zich als een constante aanwezigheid op het erepodium. Dit illustreert niet alleen Verstappens dominante seizoen, maar maakt ook zijn prestatie in 2021 des te indrukwekkender.

Laps LED en Puntenaantal

Het totaal aantal ronden aan de leiding en het enorme puntenaantal zijn ook records die Verstappen dit seizoen heeft gebroken. Met meer dan 1000 ronden aan de leiding en 575 punten in één seizoen is Verstappen niet alleen een dominante coureur, maar vestigt hij ook records die mogelijk nog vele jaren standhouden.

Historische Kampovertuiging

Max Verstappen beëindigt het seizoen met 39 opeenvolgende races als kampioenschapsleider, een prestatie die het vorige record van Michael Schumacher overtreft. Als Verstappen deze trend in 2024 voortzet, kan dit record nog verder groeien.

Check ook: Boze Lando Norris-fan start actie om Max Verstappen uit F1 te laten verbannen

You May Also Like