Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Expeditie Robinson exposed: Onbewoond eiland blijkt allesbehalve onbewoond…

Expeditie Robinson 2024: Deelnemerslijst Uitgelekt!
Beeld: Expeditie Robinson

Heb je ooit die diepe wens gevoeld om het avontuurlijke karakter van Robinson Crusoe, de legendarische schipbreukeling, in jezelf te verkennen? Misschien droom je wel van een leven op een afgelegen eiland, overlevend met niets anders dan je vindingrijkheid. Waar je jezelf voorstelt te leven van kokosnoten en zelfgebouwde schuilplaatsen, blijkt de realiteit voor deelnemers van Expeditie Robinson wellicht een tikje anders te zijn. Het onbewoond eiland in Expeditie Robinson blijkt toch niet zo onbewoond als wordt beweerd.

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson, het iconische overlevingsprogramma, heeft sinds het begin in 2000 talloze deelnemers de kans gegeven om hun overlevingsvaardigheden te testen en hun mentale en fysieke grenzen te verleggen. Door de jaren heen heeft het programma variaties gehad, van een Nederlands-Vlaamse samenwerking tot een exclusief Nederlandse show na 2013, en uiteindelijk, in 2018, een afzonderlijke Belgische versie. Hoewel het is geïnspireerd door het eeuwenoude verhaal van Robinson Crusoe, heeft Expeditie Robinson zijn eigen unieke draai aan het overlevingsconcept gegeven.

Niet echt onbewoond

Nu zou je je kunnen afvragen: betekent dit dat, terwijl de deelnemers zich een weg banen door een dichtbegroeide jungle, ik aan de andere kant van datzelfde ‘onbewoonde’ eiland zou kunnen zitten en genieten van een verfrissend drankje? Het antwoord is verrassend: ja! Hoewel het concept van de show suggereert dat de deelnemers zijn gestrand op een volledig verlaten eiland, is de realiteit vaak anders. Echte onbewoonde eilanden zijn schaars, en daarom worden veel opnames gemaakt in meer afgelegen delen van eilanden die wel degelijk bewoond zijn, zoals Pulau Dayang. Het is een adembenemende locatie, maar het beeld van volledige afzondering kan enigszins misleidend zijn.

Op vakantie?

Stel je nu voor dat je thuis op je comfortabele bank zit, kijkend naar de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson en denkt: “Wat zou het toch mooi zijn om daar te zijn, zonder al die uitdagingen.” Wel, dat is absoluut mogelijk! Eilanden zoals Chawi bieden niet alleen de prachtige landschappen die je op televisie ziet, maar ook de mogelijkheid voor waterscooter tours of zelfs een verblijf in een luxueus resort. Dus, als je de schoonheid van de locaties waar Expeditie Robinson wordt gefilmd wilt ervaren, zonder de uitdagingen van het overleven, is dat zeker binnen handbereik!

Check ook: Bizarre ontdekking op Google Maps foto’s vanaf Bermuda-eiland

Bron: Showmag, Youtube