Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Het NK Tegenwindfietsen vandaag afgelast omdat het te hard waait

Het NK Tegenwindfietsen vandaag afgelast omdat het te hard waait
Beeld: YouTube Eneco

Vandaag heeft de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen helaas moeten besluiten het evenement af te gelasten. Deze onverwachte ontwikkeling kwam als een grote teleurstelling voor de deelnemers en Robrecht Stoekenbroek, de organisator. De reden voor deze annulering was de intrekking van de vergunning op het allerlaatste moment. De overheid had aangegeven dat ze in geval van een incident snel wilden kunnen ingrijpen, maar vanwege het feit dat de windsnelheid niet voorspelbaar was, kon de organisatie niet garanderen dat de veiligheid van de deelnemers te allen tijde gewaarborgd zou zijn.

Veiligheid gaat voor

De organisator stond voor een lastige keuze, maar hij kon begrijpen waarom de overheid deze beslissing had genomen. Stoekenbroek benadrukte de fragiele balans tussen het plezier van de deelnemers en hun veiligheid. Hij benadrukte dat ze altijd streefden naar een geweldige ervaring tijdens dit evenement, maar vanwege de onvoorspelbare natuur van de windsnelheid konden ze geen absolute veiligheid garanderen. Dit dwong hen om het evenement te annuleren. Hoewel het een moeilijke beslissing was, kon hij de noodzaak ervan inzien. Ongeveer 300 enthousiaste fietsers hadden zich opgegeven om vandaag de uitdaging aan te gaan en 8,5 km in Zeeland over de Oosterscheldekering te fietsen. De deelnemers waren vastbesloten om de krachten van de natuur te trotseren en de onvoorspelbare wind te overwinnen. Niettemin zal het evenement vandaag niet plaatsvinden.

Op een later tijdstip

Ondanks het annuleren van het evenement voor vandaag, benadrukte Stoekenbroek dat de organisatie vastbesloten is om de wedstrijd op een later moment voort te zetten. Hij verklaarde dat ze naar een nieuwe gelegenheid met gunstige windomstandigheden uitkijken, en als dat na 2 of 3 weken is, zullen ze er weer zijn. Deelnemers en fans van het NK Tegenwindfietsen kunnen dus met hoop uitkijken naar een nieuwe kans om deze uitdagende en unieke race te beleven, hopelijk met de juiste weersomstandigheden die de opwinding en prestaties naar een hoger niveau tillen.

Check ook: WK Transgender Zwemmen afgelast omdat er geen inschrijvingen waren

Bron: jezuswatslecht.nl, Youtube

You May Also Like