Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Netflix verhoogt prijzen opnieuw

Beeld: TikTok & Pexels

Netflix heeft aangekondigd dat zijn premium-advertentievrije abonnement in de Verenigde Staten met €3 per maand zal stijgen, naar €22,99, vanaf woensdag. Het basisabonnement met één stream zal stijgen naar €11,99 in de Verenigde Staten. Alle andere abonnementen, inclusief het instapniveau met advertenties van €6,99 per maand, blijven dezelfde maandelijkse kosten behouden. Netflix gebruikers zijn uiteraard niet blij om het feit dat Netflix zijn prijzen alweer heeft verhoogd.

Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

Netflix heeft ook prijsverhogingen aangekondigd voor sommige abonnementsniveaus in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Bij het bekendmaken van de resultaten van het derde kwartaal zei Netflix: “Naarmate we meer waarde bieden aan onze leden, vragen we hen af en toe iets meer te betalen. Onze startprijs is extreem concurrerend met andere streamers en met €6,99 per maand in de VS bijvoorbeeld, is het veel minder dan de gemiddelde prijs van een bioscoopkaartje.” Het feit dat de prijzen ook in Europa omhoog gaan, lijkt dus te betekenen dat ook in Nederland er een verhoging zit aan te komen.

Netflix verhoogt prijzen opnieuw
Beeld: Netflix

Einde staking

Eerder deze maand meldde The Wall Street Journal dat de streamer de kosten van zijn abonnement “enkele maanden” na het einde van de acteurs staking zou verhogen, en nu is dit gebeurd, hoewel de acteurs nog steeds staken. Vorige maand beëindigde de Writers Guild of America haar staking na het bereiken van een deal met diensten zoals Netflix om streaming data, een hoger minimumloon en betere residuals te bieden. De laatste keer dat Netflix de prijzen in de VS verhoogde, was in januari 2022.

Andere inspanningen

Netflix heeft ook andere inspanningen gelanceerd om geld te verdienen, waaronder het aanpakken van het delen van wachtwoorden en een advertentie-ondersteunde tier van zijn streamingdienst. Netflix rapporteerde een omzet van €8,54 miljard in het derde kwartaal, een stijging ten opzichte van €7,9 miljard in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. De nettowinst steeg met 20% tot €1,68 miljard.

Verwachtingen

De prognose van Netflix voor de omzet in het vierde kwartaal van €8,69 miljard lag iets onder de schattingen van analisten van €8,77 miljard. 8,8 miljoen abonnees sloten zich wereldwijd aan bij Netflix in het derde kwartaal, wat de verwachtingen van Wall Street-analisten van 6 miljoen overtrof, volgens LSEG (volgens Reuters). Netflix verwacht in het huidige kwartaal een vergelijkbaar aantal nieuwe abonnees.

Groei

De klanten toename van het bedrijf in het derde kwartaal vertegenwoordigde de sterkste kwartaalgroei sinds het tweede kwartaal van 2020, toen lockdowns aan het begin van de wereldwijde pandemie leidden tot een ongekende stijging van streaming abonnementen. Tijdens het gesprek over de resultaten benadrukten co-CEO’s Ted Sarandos en Greg Peters ook de investeringen van Netflix in nieuwe zakelijke gebieden, zoals gaming en sportcontent, om nieuwe abonnees te trekken. Volgens CNN zei Peters: “Games is een enorme entertainment kans. Strategisch gezien geloven we dat we games kunnen uitbouwen tot een sterke content categorie, door te profiteren van onze huidige films en series.”

Dit hebben mensen te zeggen over de prijsverhoging van Netflix:

prijsverhoging van Netflix
Beeld: Twitter
Netflix verhoogt prijzen
Beeld: Twitter
Netflix verhoogd prijzen joking
Beeld: Twitter
Netflix verhoogd prijzen niet genoeg films
Beeld: Twitter
Netflix verhoogt prijzen
Beeld: Twitter
Netflix verhoogt prijzen schip
Beeld:Twitter

Check ook: Deze nieuwe horrorfilm uit Zweden verovert Netflix

Bron: 9gag.com

You May Also Like