Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Netflix is van plan de prijzen opnieuw te verhogen nadat de acteurs staking voorbij is

Netflix is van plan de prijs van zijn advertentievrije dienst te verhogen nadat de aanhoudende staking van Hollywood-acteurs is geëindigd, zo meldde de Wall Street Journal dinsdag. Netflix bespreekt het verhogen van de prijzen op verschillende markten wereldwijd, maar zal waarschijnlijk beginnen met de Verenigde Staten en Canada, zo meldde de WSJ, onder verwijzing naar mensen die bekend zijn met de zaak.

Netflix gaat verhogen

Volgens het rapport was het niet meteen duidelijk met hoeveel Netflix de prijzen zal verhogen of wanneer de nieuwe prijzen precies van kracht zullen worden.

De gesprekken tussen de acteursvakbond SAG-AFTRA en de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), die de studio’s vertegenwoordigt, zijn aan de gang, met hun volgende bijeenkomst gepland op woensdag. De schrijversvakbond sloot vorige week een voorlopig akkoord met de AMPTP na vijf maanden van mislukte onderhandelingen.

Volgens The Verge zullen streamingdiensten zoals Netflix, Disney Plus en Hulu nu onder het nieuwe contract streaminggegevens moeten delen met de WGA, waardoor schrijvers kunnen zien hoe goed hun inhoud heeft gepresteerd. Het contract geeft schrijvers van streamingfilms ook een minimale compensatieverhoging van 18 procent voor films met een hoog budget, samen met een stijging van 26 procent in de residuen. Volgens berekeningen van de WGA zullen de kosten van hun nieuwe contract slechts 0,2 procent van de jaaromzet van Netflix bedragen.

Vorig jaar verhoogde Netflix de prijzen al

Vorig jaar verhoogde Netflix de prijzen voor al zijn abonnementen, waardoor het advertentievrije Standard-niveau op $ 15,49 / maand kwam en het Premium-abonnement op $ 19,99 / maand. Het bedrijf introduceerde ook een advertentie-ondersteund abonnement van $ 6,99 per maand en schrapte later zijn middenklasse abonnement zonder advertenties van $ 9,99 per maand.

Eerder dit jaar trad Netflix hard op tegen het delen van wachtwoorden en begon $ 7,99 per maand extra in rekening te brengen om uw account te delen met iemand buiten uw huishouden.

netflix account delen

Check ook: Het Geheugenspel: een verbazingwekkend en meeslepend nieuwe Netflix-serie

Bron: 9gag

You May Also Like