Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Netflix-kijkers noemen nieuwe romcom ‘slechtste film van het jaar’ vanwege ‘raar’ einde

slechtste film van het jaar
Beeld: Netflix

Een nieuwe Netflix-romcom is bekritiseerd als ‘de slechtste film van het jaar’ nadat het onconventionele einde kijkers op hun hoofd liet krabben. Mother of the Bride werd op 9 mei uitgebracht op de streaminggigant en heeft een all-star ensemblecast, waaronder Brooke Shields, Miranda Cosgrove, Chad Michael Murray en Benjamin Bratt.

Slechtste film van het jaar

Ook Rachael Harris (Suits), Michael McDonald (MADtv), Wilson Cruz (My So-Called Life), Tasneem Roc (The Bureau of Magical Things) en Dalip Sondhi (Frayed) spelen mee in de film. De film, geproduceerd door Shields en geregisseerd door Mark Waters, regisseur van Mean Girls en Freaky Friday, werd zes weken lang op locatie in Thailand opgenomen. Brooke Shields, 58, speelt de rol van Lana, de nerveuze helikoptermoeder van haar kalme dochter Emma, gespeeld door voormalig Nickelodeon-ster Miranda Cosgrove, 30 jaar. Het stel reist naar het Zuidoost-Aziatische koninkrijk als Emma aankondigt dat ze daar over een maand gaat trouwen met haar vriend RJ, gespeeld door Sean Teale.

Netflix-fans blazen nieuwe romcom uit tot 'slechtste film van het jaar' nadat 'raar' einde hen woedend achterlaat
Beeld: YouTube

Shields’ personage Lana moet ook omgaan met het zien van haar ex, Will, gespeeld door Benjamin Bratt, 60, die het meest bekend is van zijn optredens in Law & Order. Voormalig One Tree Hill ster Chad Michael Murray, 42, verschijnt als Lucas, een romantische rivaal die strijdt om Lana’s genegenheid. Het drama rond het overhaaste huwelijk wordt echter nog gecompliceerder en eindigt op een nogal ongebruikelijke manier wanneer Lana ontdekt dat haar toekomstige schoonzoon de nakomeling is van de man die tientallen jaren geleden haar hart brak (Bratt).

Ruzie op bruiloft

Na een ruzie op de bruiloft van hun kinderen stelt Will de vraag aan Lana en verloven ze zich – wat betekent dat de pasgetrouwden onvermijdelijk ook stiefbroers en zussen worden. Het einde viel niet in goede aarde bij een aantal kijkers, die op X hun mening gaven. Iemand schreef: ‘Vond niemand het raar om de film te eindigen met de bruid en bruidegom die stiefbroers en -zussen worden? Een andere kijker woedde: ‘De slechtste film die ik tot nu toe dit jaar heb gezien is Mother of the Bride. Hoe kunnen de moeder van de bruid en de vader van de bruidegom zich verloven op de trouwdag van de kinderen?

Slechtste film van het jaar
Beeld: YouTube

Ze voegden eraan toe: ‘Dat maakt van de getrouwde kinderen geen stiefbroers en -zussen. Wie heeft deze plot geschreven? Een derde zei: ‘Mother of the Bride was een beetje vreemd. Dus de kinderen van 2 ex-minnaars gaan trouwen en toen besloten die ex-minnaars om het nog een keer te proberen, botsten en draaiden zich om en verloofden zich uiteindelijk, alsof dat hun kinderen geen stiefbroers en -zussen maakt. Een andere verbijsterde kijker woedde: ‘Ik kijk naar de film Mother of the Bride en ik probeer erachter te komen of de plot incest is of niet.

Tot slot schreef een teleurgestelde kijker: “Mother of the Bride is een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Ik schaam me zo dat ik hem heb gezien. Ik zweer dat een 12-jarige het geschreven heeft. Dit komt nadat Netflix-fans een film uit 2024 met Sydney Sweeney en Dakota Johnson in de hoofdrol bestempelden als de ‘domste’ die ze ooit hebben gezien, nadat deze een nieuw leven was ingeblazen door hem te uploaden naar het streamingplatform. De superheldenfilm van Sony, Madame Web, werd afgemaakt door critici en fans, die de film een ‘beschamende puinhoop’ en de ‘slechtste stripfilm ooit’ noemden toen hij in februari in de bioscopen draaide.

Check ook:

You May Also Like