Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Moeder haalt 12-jarige kind van school om op TikTok carrière te focussen

Moeder haalt 12-jarige kind van school om op TikTok carrière te focussen
Beeld: Instagram kat_clark_

Stel je voor: de schoolbel luidt en je kind opent TikTok in plaats van een schoolboek. Dit is geen fantasie meer, maar realiteit voor een Australische familie. In dit artikel duiken we in de opmerkelijke keuze van een moeder om haar kind van school te halen voor een TikTok carrière. Is dit een blik op de toekomst van onderwijs, of een stap te ver? 

Moeder haalt kind van school voor TikTok carrière

In Australië heeft Kat Clark, die een TikTok-influencer is met miljoenen volgers, een gedurfde beslissing genomen. Haar dochter Deja, 12 jaar oud, verruilt het traditionele onderwijs voor een fulltime TikTok-carrière. Maar is dit wel een verstandige keuze? Thuis onderwijs is in Australië een geaccepteerde vorm van educatie. Maar in dit geval is het doel niet alleen academische kennis, maar ook het vergaren van populariteit op TikTok. Is dit een vooruitstrevende stap of een gevaarlijke gok met het toekomstperspectief van Deja?

kind van school TikTok carrière
Beeld: Instagram kat_clark_

Deja gaat voor een echte TikTok carrière

Kat en haar dochters, Deja en Latisha, delen hun leven via de podcast ‘Basically Besties’. Dit openbare platform biedt een inkijkje in hun dagelijks leven. De keuze voor thuisonderwijs is hierbij een hot topic geworden. Deja’s aspiraties liggen momenteel niet in de traditionele beroepen zoals dokter of advocaat. Ze richt zich volledig op TikTok. Is het ondersteunen van deze droom een blijk van goede ouderlijke begeleiding of juist het tegenovergestelde?

Kritiek en bedenkingen

Critici wijzen op de waarde van traditioneel onderwijs. Vaardigheden zoals kritisch denken, sociale interactie en een breed scala aan kennis komen hierbij aan bod. Is een TikTok-carrière een volwaardig alternatief? Is er een manier om Deja’s passie voor TikTok te combineren met een meer gebalanceerde educatieve aanpak? Het belang van een goed afgerond onderwijs blijft immers essentieel. De toekomst zal uitwijzen of de keuze van Kat Clark voor haar dochter de juiste was. Het roept vragen op over de rol van sociale media in onze opvoeding en onderwijs.

@katclark

Deja starts homeschooling next year ❤️

♬ original sound – Kat Clark

Check ook: TikTokker Milou vertelt waarom een normale baan niks voor haar is

You May Also Like