Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit megadik huis met koninklijke sferen staat nu te koop op Funda

huis op Funda
Beeld: Funda

Dames en heren, heeft u even? Zet u schrap voor een epische tour door wat ongetwijfeld het meest ongelooflijke, adembenemende en absoluut noodzakelijke huis is die ooit het levenslicht heeft gezien in het pittoreske ‘s-Gravenhage. Maak kennis met Villa ‘Katharos’, een etablissement waar zelfs de adel een puntje aan kan zuigen, anno 1883 en sindsdien alleen maar beter geworden.

Een huis met koninklijke sferen

Eerst en vooral, de locatie: op een luttele 10 minuten wandelen van het strand, de zee en wat zandduinen. Perfect voor degenen die altijd al hebben gedroomd van een leven waar elke dag aanvoelt als een middelmatige stranddag. Maar laat je niet misleiden door de buitenkant. Ja, het ziet eruit als een huis met koninklijke sferen, en dat is het ook, als paleizen van steen waren gemaakt en een prijskaartje hadden van slechts €4.750.000,-.

Dit megadik huis met koninklijke sferen staat nu te koop op Funda
Beeld: Funda

Openslaande deuren die leiden naar veranda

Bij binnenkomst in de living, die overigens ‘waanzinnig’ is (want gewoon ‘groot’ was blijkbaar niet genoeg), vind je openslaande deuren die leiden naar een veranda die zo chique is dat je spontaan een monocle en een kopje thee nodig hebt. De keuken? Oh, die is gewoon bezaaid met moderne afwerkingen en een ontbijthoek zo zonnig dat je zonnebrandcrème nodig hebt bij je ochtendkoffie.

huis nu te koop op Funda
Beeld: Funda

Boven vind je de master-suite

Wandel verder naar boven en je treft de master-suite, die niet zomaar een slaapkamer is maar een ware driekamerwoning met een kleedkamer voor al je hoeden en een badkamer die zo luxueus is dat je er waarschijnlijk nooit meer uit komt. Er is zelfs een garderobe speciaal voor je pumps en mocassins – want laten we eerlijk zijn, je kunt nooit te veel opbergruimte hebben voor schoenen.

megadik huis met koninklijke sferen nu te koop Funda
Beeld: Funda

Een prachtige open ruimte

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de vierde verdieping een “prachtige open ruimte” – want blijkbaar waren drie verdiepingen van decadentie niet voldoende. Hier kun je doen wat je wilt: slaapkamers toevoegen, een kantoor bouwen, of gewoon een hele verdieping wijden aan je verzameling zeldzame postzegels. En natuurlijk, het pièce de résistance: het idyllische torenkamertje en een souterrain dat zo uitgerust is dat je er een tweede huis van zou kunnen maken. Denk fitnessruimte, sauna, en deuren die leiden naar een tuin die zo privé is dat zelfs Google Maps moeite heeft het te vinden.

megadik huis met koninklijke sferen nu te koop op Funda
Beeld: Funda

Je woont in een Rijksmonument

De tuin zelf? Een groene oase die waarschijnlijk meer kost om te onderhouden dan de gemiddelde hypotheek, maar hé, je woont in een Rijksmonument. Dat mag wat kosten, toch? Kortom, als je altijd al hebt willen wonen in een plek die zo over-the-top is dat zelfs de koning er jaloers op zou zijn, dan is Villa ‘Katharos’ iets voor jou. Vergeet de prijs; denk aan de mogelijkheid om te kunnen zeggen: “Ja, mijn huis heeft een eigen naam.” Dat is pas echt onbetaalbaar.

Dit megadik huis met koninklijke sferen nu te koop op Funda
Beeld: Funda
Dit megadik huis met koninklijke sferen staat nu te koop
Beeld: Funda
Dit huis met koninklijke sferen staat nu te koop op Funda
Beeld: Funda
huis met koninklijke sferen staat nu te koop op Funda
Beeld: Funda
megadik huis met koninklijke sferen staat nu te koop op Funda
Beeld: Funda

Check ook: Funda-parel met gigantische tuin van ruim 1000 vierkante meter te koop voor een prikkie