Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

McDonald’s gaat iconische Happy Meal na bijna 40 jaar aanpassen

McDonald's gaat iconische Happy Meal na bijna 40 jaar aanpassen
Beeld: Pexels/Pinterest

Na bijna 40 jaar krijgt de iconische Happy Meal van McDonald’s een make-over. Ja, je leest het goed! De bekende rode doos met die grote, vrolijke lach maakt plaats voor iets nieuws. En nee, het is niet zomaar een verandering. Het heeft alles te maken met het vergroten van het bewustzijn over geestelijke gezondheid bij kinderen.

Het verhaal achter de nieuwe look

Voor bijna vier decennia werd de Happy Meal gekenmerkt door zijn vrolijke rode doos met een lachend gezicht. Maar tijdens de Mental Health Awareness Week heeft McDonald’s besloten om deze glimlach te vervangen door een belangrijke boodschap: “Het is oké om niet altijd blij te zijn.” Dit besluit komt na onderzoek waaruit bleek dat 48% van de Britse kinderen zich gedwongen voelt om altijd gelukkig te zijn, zelfs als ze dat niet zijn.

McDonald's gaat iconische Happy Meal na bijna 40 jaar aanpassen
Beeld: Embed ladbible

De nieuwe Happy Meal doos

De nieuwe Happy Meal doos heeft geen lachend gezicht meer, maar draagt nu de boodschap: “Het is oké om niet altijd blij te zijn.” Deze verandering is bedoeld om kinderen en hun ouders aan te moedigen om openlijk te praten over hun gevoelens. Tijdens de Mental Health Awareness Week worden 2,5 miljoen van deze nieuwe dozen verspreid over meer dan 1.400 McDonald’s locaties in het Verenigd Koninkrijk. Deze campagne wordt ondersteund door Children in Need, die een hub van content heeft opgezet om families te helpen eerlijk te praten over gevoelens. Deze hub is toegankelijk via een QR-code op de nieuwe Happy Meal doos. Ouders kunnen hier hulpmiddelen vinden om gesprekken met hun kinderen over emoties te starten. Of de actie ook in Nederland gestart zal worden is nog niet bekend.

Reacties van ondersteuners

Voormalig Manchester United en Engeland voetballer Rio Ferdinand steunt de campagne volledig. Hij benadrukt hoe belangrijk goede communicatie is en hoe kinderen moeten worden aangemoedigd om hun ware gevoelens te uiten. “Het is onze taak om onze kinderen te laten weten dat het oké is om niet altijd gelukkig te zijn,” zegt Ferdinand. Louise Page, hoofd van consumentencommunicatie en partnerschappen bij McDonald’s, benadrukt het belang van deze verandering. “We hopen dat deze aanpassing aan onze iconische Happy Meal doos families zal aanmoedigen om positieve gesprekken te beginnen over de emoties en het welzijn van kinderen,” zegt Page.

Het is oké om niet altijd blij te zijn

De aanpassing van de Happy Meal doos door McDonald’s is een krachtige stap in de richting van het normaliseren van gesprekken over geestelijke gezondheid bij kinderen. Met de steun van Children in Need en bekende figuren zoals Rio Ferdinand, hoopt McDonald’s een positieve impact te maken op de manier waarop families omgaan met emoties. Dus de volgende keer dat je een Happy Meal bestelt, onthoud: het is oké om niet altijd blij te zijn.

McDonald's gaat iconische Happy Meal na bijna 40 jaar aanpassen
Embed lad bible

Dit is hoe het begon:

Check ook: