Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man die “ouderdom tegengaat” onthult €18.000 medische ingreep die zijn DNA aanpast om “altijd te blijven leven”

Beeld: Instagram bryanjohnson_

Bryan Johnson, een miljonair die bekend staat om zijn experimentele gezondheidsregimes, heeft onlangs een nieuwe grens verkend in zijn zoektocht naar eeuwige jeugd. Hij reisde naar een afgelegen eiland in Honduras om een geavanceerde genetische behandeling te ondergaan, die hij hoopt hem te helpen het verouderingsproces om te keren.

Een sprong naar onsterfelijkheid?

Met een indrukwekkend budget en een gedurfde visie, heeft Bryan Johnson een behandeling ondergaan die ‘genetherapie’ wordt genoemd. Deze therapie, uitgevoerd op een exotisch eiland ver van de gebruikelijke medische toezicht, belooft zijn DNA te wijzigen op manieren die het verouderingsproces zouden kunnen vertragen of zelfs omkeren.

Man die voor altijd wil leven

Deze behandeling richt zich op het follistatine-gen, bekend om zijn potentieel om spiergroei te bevorderen en veroudering te vertragen. Hoewel de techniek veelbelovend is, brengt ze ook aanzienlijke risico’s met zich mee, waaronder de complexiteit van het toedienen van de genetische wijzigingen via injecties in de buik en billen.

Man die voor altijd wil leven onthult medische ingreep van 20k dollar die zijn DNA bewerkt
Beeld: Instagram bryanjohnson

De discussie voorbij de wetenschap

De acties van Johnson, die niet door de FDA zijn goedgekeurd, roepen belangrijke ethische vragen op over de grenzen van menselijke ingrepen in de natuurlijke levensloop. De technologie kan een nieuw tijdperk van geneeskunde inluiden, maar het stelt ook de vraag wie toegang heeft tot dergelijke levensverlengende behandelingen en wat de maatschappelijke gevolgen kunnen zijn.

Toekomst vormgegeven 

De tocht van Bryan Johnson naar een eiland voor zijn behandeling is niet alleen een verhaal van persoonlijke gezondheidszorg, maar ook een casus die de potentie en dilemma’s van moderne medische wetenschap belicht. Het nodigt ons uit om na te denken over hoe ver we bereid zijn te gaan in de strijd tegen veroudering en welke gevolgen dit kan hebben voor de toekomst van de mensheid. Zullen de voordelen van dergelijke wetenschappelijke doorbraken uiteindelijk opwegen tegen de ethische en gezondheidsrisico’s?

Check ook:

You May Also Like