Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man zit helemaal stuk door Songfestival-debacle Joost Klein: ‘Stukje van mezelf is vernietigd’

Man zit helemaal stuk door Songfestival-debacle Joost Klein
Beeld: Kakhiel/Instagram Joost Klein

In een wereld vol uitdagingen en tegenslagen, zijn er maar weinig dingen die zo hard aankomen als een Songfestival-debacle. Althans, dat is wat een intens begaan fan ons laat weten op Instagram. Dit verhaal, een epische saga van teleurstelling en emotionele ineenstorting, toont de rauwe impact van het recente optreden van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival op een fan. Want wie had kunnen denken dat een avondje TV kijken zulke diepe wonden zou slaan?

Een langere kater van het Joost debacle

Onze hoofdrolspeler begint met een vergelijking die ons meteen doet twijfelen aan zijn levenskeuzes: “Ik denk dat ik een langere kater heb van het Joost debacle van zaterdag, dan het missen van die kans van Robben tegen Spanje in de WK finale…” Voor wie het zich niet herinnert, die kans van Robben was een van de meest hartverscheurende momenten in de Nederlandse sportgeschiedenis. Maar blijkbaar is het zien falen van Joost Klein een nog grotere ramp. We hebben het hier niet over een verloren voetbalwedstrijd, maar over een zangwedstrijdje. Prioriteiten, mensen, prioriteiten.

Man zit helemaal stuk door Songfestival-debacle Joost Klein
Beeld: kakhiel.nl

Een leven op zijn kop

Vanaf donderdag, toen onze fan nog vol kippenvel zat en hoopte op een ongelooflijk optreden, stond zijn leven op zijn kop. Vrijdag moest hij zijn gezin uitleggen wat er aan de hand was. Ja, je leest het goed. Zijn gezin. We waren één aangeslagen familie, schrijft hij. Elk updateje van het Songfestival werd gedeeld alsof het de laatste stand in een nucleaire onderhandelingen betrof. “Voor de kinderen gingen slapen vertelde ik wat de huidige status was. We waren één in het verdriet…” Het moet een waar tranendal zijn geweest aan die keukentafel.

Songfestival-debacle Joost Klein
Beeld: kakhiel.nl

Een dieptepunt in de badkamer

En dan komt het hoogtepunt van deze tragikomedie: “Terwijl ik poep, uit de douche kom, of gewoon tussen de e-mails door stream ik Joost zijn optreden. Keer op keer. Het nummer wordt steeds beter en intenser…” Je moet je afvragen hoe de rest van zijn huishouden dit heeft ervaren. Daar zit je dan, op het toilet, met de stem van Joost Klein die door de muren galmt. Het leven kan soms een wrede grap zijn.

Gruzelementen van de ziel

Sinds dat moment is onze held niet meer zichzelf. “Alsof er een gruzelement van mezelf vernietigd is door die eikels uit Zweden!” Want ja, als je een slecht resultaat behaalt op het Songfestival, dan is dat natuurlijk allemaal de schuld van de Zweden. Niet van het optreden zelf, of van de smaak van het Europese publiek. Nee, het is die Zweedse samenzwering die hem een stuk van zijn ziel heeft ontnomen. Er is nu een gruzelement minder van hemzelf, wat dat ook moge betekenen.

Het verlies dat nooit terugkomt

Hij eindigt zijn emotionele betoog met een verzuchting die de diepte van zijn verdriet perfect vangt: “Ze zeggen wel eens: ‘Dit pakken ze me nooit meer af…’ Nu is het anders: ‘Dit geven ze me nooit meer terug.’” Het is een verlies dat voor altijd blijft hangen, zoals een slechte smaak in je mond na een goedkope maaltijd.

Een herhaling van de euforie

En dan komt het idee dat misschien alles goed kan maken: “Ik zou zelf wel een feest willen organiseren waar we het opnieuw doen en elk uur punten verdelen en 8 x vieren dat @joostklein toch heeft gewonnen. Ik wil en moet die euforie voelen! Dan maar alsof!” Want als je de realiteit niet aankan, waarom creëer je dan niet gewoon een alternatieve werkelijkheid? Een feest waarin Joost Klein wint, keer op keer, zodat we allemaal die euforie kunnen voelen. Een prachtig idee voor een wereld die snakt naar vreugde, zelfs al is het dan verzonnen.

Ben ik de enige?

“Wat een verdriet!” sluit hij af. Nee, beste fan, je bent vast niet de enige. Er zijn er vast meer zoals jij, die diep getroffen zijn door dit Songfestival-debacle. Maar misschien, heel misschien, zijn er ook mensen die vinden dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan een zangwedstrijd. Zoals het genieten van een douche zonder de constante herrie van Joost Klein bijvoorbeeld. Dus laten we een minuut stilte houden voor dit gebroken hart en hopen dat hij ooit weer de kracht vindt om verder te gaan. En wie weet, misschien wint Nederland ooit weer het Songfestival en kan hij eindelijk vrede vinden.

Check ook:

Dit is het gigantisch geschatte vermogen van Joost Klein