Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man automatiseert zijn baan volledig en verdient nog steeds € 80.000 per jaar

thuiswerk

De pandemie dwong miljoenen mensen hun werkgewoonten te veranderen, van het kantoor naar de slaapkamer te verhuizen en alleen collega’s via Zoom te zien. Maar terwijl velen van ons moeite hadden om ons aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’, slaagde één man erin om het in zijn voordeel te laten werken. En hoe!

IT-specialist

De IT-specialist onthulde onlangs dat hij zijn baan van $ 90.000 (€ 80.000) per jaar volledig geautomatiseerd kon maken. Klinkt nogal vergezocht, maar hij zweert dat het waar is. In plaats daarvan brengt hij zijn dag nu door met het spelen van videogames en slechts een paar minuten aan hun bureau. De techneut deelde het gloeilampmoment op Reddit en legde uit dat het zijn rol was om digitaal bewijsmateriaal voor rechtszaken te verwerken, gegevens naar de cloud te uploaden en deze voor een advocatenkantoor te beheren. Maar zelfs vóór de pandemie-uitbraak zei hij dat het ‘nooit een baan van acht uur was’ en vaak ‘vast zat te doen alsof hij werkte’ op kantoor. Dus toen iedereen naar huis werd gestuurd, bedacht hij een manier om de werkdruk nog verder te verminderen, maar dit keer was er niemand om hem te controleren.

Extern werkstation

“Ik heb een extern werkstation opgezet, het naar mijn huis getunneld, en toen begon het echte plezier”, zei hij. “In ongeveer een week kon ik een eenvoudig script schrijven, debuggen en perfectioneren dat mijn hele werk deed. Het scant in wezen de on-site schijf op nieuwe bestanden, genereert er hash-waarden voor, brengt ze over naar de cloud en genereert opnieuw hash-waarden voor trouw (in de rechtbank moet u bewijzen dat er niet met digitaal bewijs is geknoeid). “Ik klok elke dag in, speel videogames of doe wat dan ook, en aan het eind van de dag bekijk ik de logboeken om te controleren of alles soepel verliep… en klok ik uit.”

10 minuten werk per dag

Hij voegde eraan toe: “Ik zit misschien maar 10 minuten per dag aan mijn bureau.” In het begin was dat een deel van het probleem. De werknemer ging verder met te zeggen dat hij zich eigenlijk behoorlijk slecht voelde omdat hij achter de rug van zijn baas ging. Hij zei: “Ik voelde me een tijdje schuldig, alsof ik het advocatenkantoor beroofde, maar uiteindelijk overtuigde ik mezelf ervan dat zolang iedereen, maar gelukkig is, er geen kwaad aan de hand is. “Ik doe precies waarvoor ze me hebben ingehuurd, al het werk wordt op tijd gedaan en ik kan van mijn leven genieten. Win win voor alle betrokkenen. Hij voegde eraan toe: “Bovendien heb ik al besloten dat als ze ooit proberen van me af te komen, ik het script gewoon zal verwijderen. Ik gebruik het op apparatuur die ik bezit, dus als ze me verliezen, verliezen ze het werk.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like