Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

‘Levende Nostradamus’ waarschuwt voor nieuwe ramp: “Het wordt verwoestend!”

Levende Nostradamus
Beeld: Instagram/Pixabay MariaD42530

Athos Salomé, door velen erkend als de ‘Levende Nostradamus‘, heeft niet alleen specifieke gebeurtenissen voorspeld, maar wijst ook op de bredere implicaties van de huidige technologische trends. Zijn waarschuwingen over de mogelijkheid van door AI gegenereerde epidemieën zijn in lijn met groeiende zorgen over bioveiligheid en de ethische grenzen van kunstmatige intelligentie. Hij heeft namelijk opnieuw een verontrustende voorspelling gedaan voor het jaar 2024, en gezien zijn indrukwekkende trackrecord is het raadzaam aandacht aan hem te schenken.

Levende Nostradamus

Deze bijnaam verdiende hij nadat hij in de afgelopen jaren nauwkeurig verschillende grote gebeurtenissen voorspelde, waaronder de uitbraak van de pandemie, de overname van Twitter door Elon Musk, en zelfs het overlijden van Koningin Elizabeth II.

AI

Salomé heeft recentelijk hints gegeven over wat het volgende grote thema zal zijn, en verrassend genoeg draait het allemaal om AI. De vooruitgang in deze technologie kan veel ingrijpender zijn dan we nu vermoeden, zoals hij uitlegde aan de Daily Star: “Hoewel AI kan bijdragen aan vele facetten van het menselijk leven, waarschuwt levende Nostradamus voor het destructieve potentieel ervan. “Toekomstige epidemieën kunnen wellicht geen natuurlijke oorsprong hebben, maar het resultaat zijn van synthetische experimenten uit AI-labs.”

Levende Nostradamus
Beeld: Gerd Altmann from Pixabay

Kunstmatige virussen en de vermenging van biotechnologie

“In een wereld waarin biologie en technologie samensmelten, ontstaat het potentieel voor de creatie van kunstmatige virussen. Deze kunnen bestaande ziekten behandelen of, ironisch genoeg, nieuwe gezondheidsproblemen introduceren,” waarschuwt de Braziliaanse ziener. Hij benadrukt ook een opvallende gelijkenis tussen mensen en AI: beiden zijn verbonden door elektriciteit, hoewel hun doelen verschillen. “Voor mensen is het doel het onderhouden van het biologische leven, terwijl AI zich richt op het verwerken van informatie en het uitvoeren van taken,” legt hij uit.

Levende Nostradamus
Beeld: Pexels Anna Shvets

Nieuw tijdperk

Volgens de levende Nostradamus staat ons in 2024 een nieuw tijdperk in de menselijke geschiedenis te wachten, een periode die niet geheel vrij van zorgen is. Hij suggereert ook dat kunstmatige intelligentie in dit jaar een soort bewustzijn zou kunnen bereiken, en beschrijft hoe deze ontwikkeling verder zou kunnen evolueren. Eerder dit jaar zag een van zijn voorspellingen al het licht toen hij waarschuwde voor de ‘drie dagen van duisternis’, veroorzaakt door een zonnevlam die de aarde zou treffen en een dreigende coronale massa-ejectie.

Coronale Massa-ejectie

Een Coronale Massa-ejectie (CME) vindt plaats wanneer de zon een enorme plasmamassa en magnetisch veld de ruimte in slingert. Salomé had al eerder opmerkingen gemaakt over de geruchten en samenzweringstheorieën rond de Drie Dagen van Duisternis, die samenvielen met een totale zonsverduistering op 8 april 2024, wat de bezorgdheid over coronale massa-ejecties versterkte. De specifieke CME waarover hij sprak, werd waargenomen kort voor de zonsverduistering, op 24 maart. Hoewel deze geen drie dagen van duisternis veroorzaakte, werd wel een indrukwekkende zonnevlam geregistreerd door enthousiaste ruimtevaartfans.

Check ook:

Eerste ‘levende Nostradamus’ voorspelling voor 2024 is uitgekomen