Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

lerares gebruikt LEGO om breuken uit te leggen

lego-math-teaching-children-alycia-zimmerman-1

LEGO is het speelgoed van de eeuw. Al sinds 1949 is het speelgoed de beste vriend van jong en oud. Behalve als je erop staat met je blote voet. De eindeloze mogelijkheden om de steentjes met elkaar te verbinden en er constructies mee te bouwen maakt het speelgoed zo populair. Maar ook voor educatieve doeleinden is het speelgoed erg interessant. Zo bedacht basisschooldocent Alycia Zimmerman een methode met de steentjes waarmee je zelf aan de grootste bengeltjes breuken en kwadraten uit kan leggen.

De grote truc is dat je pen en papier vervangt door speelgoed en zo die koters ongeacht niveau of intelligentie op spelenderwijs hun wiskundevaardigheden op laat bouwen. Wel is de kans groot dat je thuis een mijnenveld aan LEGO-steentjes terug vindt en dat je hierdoor minimaal drie keer per dag zo’n kut steentje uit je voet mag peuteren. Maar zo kom je er wel gelijk achter of die snotneuzen hun huiswerk hebben gemaakt.

Dus als je een steentje wilt bijdragen aan de scholing van je broertje, neem hem dan gewoon mee naar de LEGO-hoek in de Bart Smit en vertel hem dat hier zijn kleurrijke toekomst voor hem ligt. Want of hij nou een stratenmaker of een raketwetenschapper wilt worden, het begint het allemaal bij die kleine plastiek blokjes. Dus flikker die iPad in de speelgoedkist en laat die verkoopcijfers van bol.com stijgen want op LEGO kun je bouwen!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like