Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Leraar veroorzaakt ophef online door Assassin’s Creed voor geschiedenislessen te gebruiken 

Leraar veroorzaakt online sensatie door Assassin's Creed voor geschiedenislessen te gebruiken
Beeld: TikTok mrmahathey & Wikipedia

Stel je voor: de geschiedenisles begint en in plaats van een stoffig boek open te slaan, start je leraar een videogame. Klinkt als een droom, toch? Wel, voor de leerlingen van maatschappijleerdocent Mahathey werd dit werkelijkheid. Hij gebruikte Assassin’s Creed voor geschiedenislessen om zaken duidelijker te maken.

Assassin’s Creed voor geschiedenislessen

Hij gebruikte Assassin’s Creed Odyssey om de Slag bij Thermopylae tot leven te brengen, waarmee hij geschiedenisles een heel nieuwe dimensie gaf. Maar hoe effectief is deze aanpak? Laten we een duik nemen in deze fascinerende combinatie van onderwijs en technologie. In Assassin’s Creed Odyssey worden spelers getransporteerd naar het oude Griekenland, een perfecte setting om over de Griekse geschiedenis te leren. Mahathey’s keuze om dit spel te gebruiken was geen toeval. Het spel zit vol met historische referenties en biedt een interactieve manier om de geschiedenis te ervaren. Door deze virtuele wereld te betreden, kunnen leerlingen de locaties, gebeurtenissen en culturen van het verleden op een unieke manier verkennen.

Assassin's Creed voor geschiedenislessen
Beeld: TikTok mrmahathey

De Reactie van Leerlingen en Online Gemeenschap

De reactie van de leerlingen was onmiddellijk positief. Velen gaven aan dat deze methode van lesgeven hen meer betrok bij het onderwerp. Bovendien, toen Mahathey zijn aanpak op TikTok deelde, kreeg hij lof van online kijkers. Mensen waren onder de indruk van zijn vernieuwende methode van lesgeven en hoe hij technologie gebruikte om de leerervaring te verrijken. Het gebruik van videogames in het onderwijs, bekend als ‘gamification’, heeft verschillende voordelen. Het verhoogt de betrokkenheid, verbetert het geheugen en maakt complexe onderwerpen toegankelijker. In het geval van Assassin’s Creed helpt het leerlingen om historische gebeurtenissen visueel voor te stellen, wat een dieper begrip en onthouden bevordert.

@mrmahathey Nothing like using Assassin’s Creed to teach the Battle of Thermopylae #fyp #foryou #assassinacreed #odyssey #teacher #history #historyteacher #middleschoolteacher ♬ original sound – Jade1803

De Toekomst van Onderwijs en Technologie

Deze gebeurtenis opent een discussie over de toekomst van onderwijs en technologie. Zal het traditionele onderwijs plaatsmaken voor meer technologie-gebaseerde methoden? Hoe kunnen we de voordelen van deze technologieën het beste integreren in het huidige onderwijssysteem? Het gebruik van Assassin’s Creed in de klas is meer dan een coole gimmick; het is een blik op de toekomst van onderwijs. Het toont aan hoe technologie en gamification kunnen worden gebruikt om leerlingen op nieuwe en spannende manieren te betrekken. Misschien is dit het begin van een nieuw tijdperk waarin leren niet alleen informatief, maar ook ongelooflijk leuk is. Wie had gedacht dat je door het spelen van een videogame in de voetsporen van historische helden zou kunnen treden.

Check ook: Ouders woedend nadat leraar per ongeluk ‘Winnie The Pooh: Blood And Honey’ aan leerlingen laat zien

You May Also Like