Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

LEGO komt met twee gigantische nieuwe Harry Potter-sets!

lego harry potter

Wanneer de magische werelden van LEGO en Harry Potter elkaar weer eens ontmoeten, is het voor fans een moment van pure opwinding. Deze twee iconische franchises hebben in het verleden al enkele verbluffende samenwerkingen opgeleverd, en binnenkort kunnen we ons opnieuw verheugen op een magische ontmoeting. LEGO heeft namelijk aangekondigd dat ze twee nieuwe, indrukwekkende Harry Potter-bouwsets op de markt zullen brengen, en het nieuws heeft de fanbase in vuur en vlam gezet.

Fonkelnieuwe Hogwarts-set onthuld

4 september is een bijzondere dag voor alle tovenaars en heksen, want het is Back To Hogwarts-dag. Een dag waarop de magische gemeenschap zich opmaakt om terug naar school te gaan. En ter ere van deze jaarlijkse feestdag heeft LEGO een fonkelnieuwe Hogwarts-set onthuld. Hoewel er al een eerdere versie beschikbaar was, is deze nieuwe set een iets bescheidener variant. Maar laat je niet misleiden door het woord “iets”, want met meer dan 2.600 LEGO-blokjes om te bouwen en te verkennen, zal deze set nog steeds een behoorlijke uitdaging bieden aan de bouwers en Potterheads. Bovendien is het goede nieuws dat deze nieuwe Hogwarts-set ook vriendelijker is voor de portemonnee, met een prijskaartje van slechts ongeveer 200 euro, terwijl de vorige grotere versie bijna 500 euro kostte.

lego Harry Potter

LEGO Gringotts Bank-set

Echter, het pronkstuk van deze aankondiging is ongetwijfeld de LEGO Gringotts Bank-set. Fans van de Harry Potter-films herinneren zich ongetwijfeld de magische en mysterieuze Gringotts Bank, en nu hebben onze Deense vrienden van LEGO besloten om deze fascinerende locatie tot leven te brengen in de vorm van een verbluffende LEGO-set. Deze nieuwe toevoeging aan de LEGO Harry Potter-sets is met recht een sensatie te noemen, en de opwinding onder fans is dan ook niet te missen.

Een absolute must-have

De Gringotts Bank-set overtreft de Hogwarts-set op verschillende fronten. Allereerst is de omvang van de Gringotts-set indrukwekkend, met meer dan 4.800 bouwblokjes die de magische bank tot in de kleinste details nabootsen. Maar dat is nog niet alles, want bij deze set krijg je ook nog eens 13 minifiguurtjes van geliefde personages uit het Harry Potter-universum. Het hoogtepunt van deze set is ongetwijfeld de ‘achtbaan’-functie, waarmee je die iconische scène uit de film perfect kunt recreëren. Dit betekent dat je jouw eigen avonturen kunt beleven terwijl je met de karretjes door de bank raast, net als Harry, Ron en Hermelien deden in de films. Dit detail alleen al maakt de set een absolute must-have voor elke Harry Potter-fan.

De prijs

Hoewel de prijs van de Gringotts Bank-set met zo’n 400 euro niet bepaald goedkoop is, is het ongetwijfeld een investering die het waard is voor liefhebbers van LEGO en Harry Potter. Helaas moeten we nog even geduld hebben voordat we deze geweldige set kunnen bemachtigen, maar de aankondiging heeft onze verwachtingen al naar nieuwe hoogten gestuwd. Dus, of je nu een fan bent van Hogwarts of de betoverende Gringotts Bank, de toekomst ziet er buitengewoon spannend uit voor LEGO en Harry Potter-enthousiastelingen overal ter wereld. De LEGO Hogwarts Castle-set is wel al beschikbaar. Dus terwijl je op Gringotts Bank-set wacht, kun je alvast hiervan genieten. Check de prijs en beschikbaarheid hier.

lego Harry Potter
lego Harry Potter
lego Harry Potter

Check ook: LEGO brengt Harry Potter-fans in vervoering met Imposante Gringotts Wizarding Bank Set

Bron: fhm.nl

Beeld: lego.com

You May Also Like