Een nieuwe snack-creatie uit Nederland zorgt voor flink wat opschudding op sociale media: de Kroketsalon. Wat krijg je als je friet, kroketten, kaas in een aluminium ovenschaal gooit en het geheel even afbakt? Juist, een culinair ‘monster’ waar niemand neutraal over blijft. Het gerecht — krokant van boven, zompig van onder — is inmiddels viraal gegaan. De één noemt het geniaal, de ander… ronduit walgelijk.
Kroketsalon? Reageerbalk in de fik
De reacties onder de video waarin iemand driftig saus uitsmeert over een rij kroketten zijn goud waard. En niet allemaal positief. Denk aan:
“🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮” , “Dit gaat tever” en “Nope..” Voor sommigen is het heiligschennis om kroketten zo te misbruiken. Voor anderen is het comfortfood op z’n best. Feit blijft: de Kroketsalon laat niemand koud.

Snacktrend of kookmisdaad?
Het idee lijkt geïnspireerd op de klassieke kapsalon, maar dan met kroketten in plaats van shoarma. De friet ligt onderop, daarbovenop komen meerdere kroketten, een laag kaas. Wanneer het eenmaal uit de oven is dan niet te vergeten, je sauzen en en een symbolisch blaadje sla — alsof dat het ineens een maaltijdsalade maakt, waarna het als krokante schotel wordt geserveerd. Geniestreek of zonde tegen de frituurcultuur?
Check ook: