Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Koelkast kopen via Marktplaats van grootste zuurpruim ooit loopt op niets uit

Koelkast kopen via Marktplaats gaat niet zoals gepland…
Beeld: skoften.net

Ach, het kopen van een koelkast op Marktplaats. Een avontuur dat meer twists en bochten kent dan een gemiddeld seizoen van ‘Game of Thrones’. Wie had gedacht dat het regelen van een simpele overdracht zou veranderen in een psychologisch spel van kat en muis? Bereid je voor op een verhaal dat bewijst dat zelfs de meest onschuldige transacties kunnen ontsporen in een bizarre reeks van gebeurtenissen.

Koelkast kopen via Marktplaats 

Het begon allemaal zo hoopvol. Een koelkast! Precies wat je nodig hebt voor die extra drankjes in de schuur. Een pareltje gespot op Marktplaats, in het pittoreske Vlissingen. Een snelle blik op Weeronline toont zonovergoten dagen aan de horizon. Perfect voor een ritje naar de kust, toch? Oh, wat een naïviteit. De verkoper, laten we hem de ‘Koelkast Koning’ noemen, leek initieel even flexibel als een yogameester. “Komend weekend? Kan ik elke dag.” Maar dan, een plot twist! “Nee, kom donderdag maar want weekend lig ik op het strand of terras.” Ah, natuurlijk, het typische leven van een Marktplaats verkoper die zijn weekends reserveert voor zand en sangria.

Koelkast kopen via Marktplaats kopen
Beeld: skoften.net

Donkere wolk boven zonnige tafereel

Maar dan, als een donkere wolk boven dit zonnige tafereel, verandert de communicatie. De timing van berichten is onregelmatiger dan de busdiensten in een kleine stad. De beloofde donderdag verandert in een soap van misverstanden en gemiste kansen. “Ik zit niet constant op de telefoon,” verdedigt de Koelkast Koning zich. Wie had dat gedacht? Een verkoper die daadwerkelijk werkt tijdens werkuren!

Koelkast kopen via Marktplaats kopen gaat niet
Beeld: skoften.net

Een lunchpauze-ontmoeting voorgesteld

Na talloze berichten, veranderde plannen en een weersverwachting die relevanter lijkt dan ooit, probeert onze dappere koper zijn geduld te bewaren. Hij stelt een lunchpauze-ontmoeting voor. “Lekker handig,” zegt de verkoper sarcastisch. Ja, want lunch is natuurlijk voor de zwakken. En dan de klassieker: “Mag ik zelf niet lunchen??” Net als je denkt dat het niet erger kan, onthult onze held, de Koelkast Koning, dat je niet direct voor zijn huis kunt parkeren. “Eenrichting weg vanaf links kom je er niet in bel maar als je daar staat kom ik met de koelkast heb een steek kar.” Prachtig, want wat is er nou leuker dan een speurtocht naar een koelkast in een doolhof van eenrichtingsstraten?

Koelkast via Marktplaats
Beeld: skoften.net

Niet zo’n eenvoudige zoektocht naar een koelkast

Als finale, na een eindeloze uitwisseling van passief-agressieve berichten en het navigeren door de onvoorspelbare storm van Marktplaats etiquette, geeft onze koper het op. “Ik hou er mee op, dit gaat nergens heen.” En met een echo van “Geheel wederzijds,” sluit de Koelkast Koning dit hoofdstuk van zijn verkooptactieken. Dus daar heb je het. Een eenvoudige zoektocht naar een koelkast op Marktplaats eindigt niet met een nieuwe aanwinst, maar met een verloren middag en een nieuw niveau van frustratie. Misschien is de enige echte les hier dat de volgende keer dat je een koelkast nodig hebt, je misschien beter naar de winkel kunt gaan. Of nee, wacht, is dat te logisch voor dit verhaal?

Koelkast
Beeld: skoften.net
Koelkast kopen
Beeld: skoften.net
Koelkast kopen via Marktplaats
Beeld: skoften.net
Koelkast kopen via Marktplaats gaat niet
Beeld: skoften.net

Check ook: Marktplaats-verkoper en koper hebben het vriendelijkste gesprek ooit