Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

In dit Italiaanse stadje koop je voor €7.500 een instapklaar huis!

In dit Italiaanse stadje koop je voor €7.500 een instapklaar huis!
Beeld: Youtube

In Nederland rijzen de huizenprijzen de afgelopen jaren de pan uit, daarom is het voor een starter vrijwel omogelijk geworden om nog een fatsoenlijk huis te vinden dat binnen het budget past. Er is echter een alternatief, in het pitoreske Italiaanse stadje Biccari staan namelijk instapklare huizen te koop vanaf 7.500 euro!

italiaans stadje huis

Biccari

Omgeven door prachtige bossen en uitgestrekte platteland is Biccari een echte schat in de regio Puglia, Italië, een van de goedkoopste plaatsen om te wonen in Italië. Met zijn middeleeuwse tradities die nog steeds voortleven in 2021, staat dit charmante dorp ook bekend om zijn gastronomische scene, waardoor het een geweldige plek is voor fijnproevers. De regio is trots op zijn ongebruikelijke witte pizza, bereid in een traditionele open oven, terwijl de lokale extra vierge olijfolie wordt omschreven als “een stukje hemel op aarde”.

Leegloop

Het stadje heeft al jarenlang te maken met een leegloop, omdat mensen naar de grote steden verhuizen op zoek naar werk. Hierdoor zijn er van de 5000 inwoners in de jaren ’50, nu nog maar zo’n 2000 inwoners over. Burgemeester Gianfilippo Mignogna wil dan ook voorkomen dat Biccari in een spookstadje veranderd, heeft hij bedacht om de leegstaande huizen spotgoedkoop aan te bieden. Tegenover CNN zegt hij: “Het is een open wond, een gestaag fenomeen. De lokale bevolking blijft weggaan en hoewel de meesten in de zomer terugkwamen om de stad te bezoeken, doen ze dat nu niet meer. Veel bewoonbare huizen staan ​​leeg en raken verwaarloosd.”

Een waar paradijs

“Op een dag dwaalde ik door het oude centrum en het viel me op hoe zo veel schattige kleine huisjes in perfecte staat jarenlang leeg stonden, weggestopt in stille steegjes, met borden ‘te huur of te koop’ die niemand ziet”, vervolgt de burgemeester. ,,Ik heb nu de eigenaren erbij betrokken om ze meteen te verkopen. We zijn een waar paradijs, ideaal voor mensen die het kalmer aan wensen te doen. De frisse lucht en de schitterende omgeving vormen een natuurlijke detox, ver weg van de drukte, de chaos en de vervuiling.” 

Schattige huisjes in perfecte staat

Terwijl de huizen van 1 euro die je in Italië kunt kopen meestal veel werk vereisen om ze bewoonbaar te maken, zijn deze kant-en-klare huizen te koop in Biccari direct bewoonbaar. De meeste eigendommen zijn tweede huizen die de eigenaren niet langer gebruiken en hebben een prachtig uitzicht op het Italiaanse platteland. Misschien is het enige nadeel van deze goedkope te koop staande woningen dat ze vrij klein zijn, waarbij het grootste aangeboden pand slechts 70m2 meet.

Deze “schattige huisjes in perfecte staat” staan nu dan ook te koop voor prijzen die variëren van 7500 tot 13.000 euro. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met burgemeester Mignogna via [email protected]. Binnenkort zullen de huizen ook op de gemeentewebsite worden geplaatst.

Neem hier vast een kijkje in het Italiaanse stadje Biccari:

Check ook:

Bron en beeld: AD.nl, Youtube, CNN

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like