Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Ontvang € 29.900 om naar deze zonnige Italiaanse regio te verhuizen!

Ontvang € 29.900 om naar deze zonnige Italiaanse regio te verhuizen!
Beeld: Youtube Epic Life Flashes/ Pexels Jessica Rossetti

We hebben er allemaal van gedroomd om onze koffers te pakken en te vertrekken naar la Dolce Vita in de zon. Maar stel je voor dat je betaald wordt om naar Italië te verhuizen en je dagen door te brengen in de zon. Dat is een verleidelijk aanbod, vind je niet?

Verhuizen naar Italië?

De meeste mensen zouden niet veel nodig hebben om te ontsnappen aan het ellendige weer in ruil voor stijgende temperaturen – om nog maar te zwijgen over het eten. Maar er zit een addertje onder het gras: je moet een bepaalde leeftijd hebben om in aanmerking te komen voor de actieve verblijfsinkomstenregeling. Als u jonger bent dan 40, kunt u een flink bedrag aan contant geld ontvangen als u de sprong waagt en naar Calabrië verhuist.

Ontvang € 29.900 om naar deze zonnige Italiaanse regio te verhuizen!
Beeld: Pexels Cristian Manieri

29.900 euro

De regio staat bekend als de ’teen’ van Italië, omdat het aan het puntige uiteinde van het laarsvormige schiereiland ligt. Calabrië is bezaaid met ansichtkaartstranden en adembenemende bergen waar u kunt ontspannen – met al het moois van de kust van Amalfi, maar zonder de chaos.

En de regio roept mensen op om daarheen te verhuizen – en heeft een incentive van 29.900 euro aangeboden. Maar naast het opsnuiven van de cultuur, moet je je ook aan de afspraak houden om daar te wonen.

Addertje onder het gras…

Ten eerste moet je bereid zijn om binnen slechts 90 dagen de sprong te wagen – dus misschien moet je het idee van een vertrek laten varen. Naast dat je jonger bent dan 40, moet je ook een beetje zakelijk brein hebben. Ambtenaren willen dat mensen kleine gemeenschappen in heel Calabrië nieuw leven inblazen en de lokale economie een broodnodige impuls geven.

Je zult dus ofwel een nieuw bedrijf moeten opstarten waar de bewoners van zullen profiteren, ofwel een van de banen moeten oppakken die moeten worden ingevuld. Er zijn tal van vacatures bij restaurants, bed & breakfasts, hotels en winkels.

En degenen die de overstap maken, kunnen worden betaald in maandelijkse termijnen van maximaal 1200 euro, over een periode van drie jaar. Anderen ontvangen het geld misschien als een eenmalig bedrag om een ​​nieuw bedrijf te financieren. Succesvolle toepassingen zullen leven in dorpen met ongeveer 2.000 inwoners of minder.

naar Italiaanse regio verhuizen
Beeld: Pixabay temporalex

713.000 euro

Wethouder Gianluca Gallo kwam met het idee om te voorkomen dat deze kleine gemeenten, ‘die de ware identiteit van het gebied vormen’, in verval raken. Hij zei: “We willen ervoor zorgen dat de vraag naar banen aansluit bij het aanbod, daarom hebben we dorpen gevraagd ons te vertellen welk type professionals ze missen om specifieke werknemers aan te trekken.

“We hebben een enorme belangstelling gehad van dorpen en hopelijk zullen er, als dit eerste plan werkt, de komende jaren waarschijnlijk meer volgen.” Ongeveer 713.000 euro is gereserveerd voor de actieve verblijfsinkomstenregeling voor succesvolle kandidaten.

Check hier welke steden je betalen om naar Italië te verhuizen:

@moisebuliga

These cities pay you monthly to just live there, would you move?

♬ оригінальний звук – My Pleer

Check ook: Van kasteel naar stadsvilla: De Meilandjes maken opnieuw een spraakmakende verhuizing van 7 miljoen!

Bron: Ladbible
Beeld: TikTok moisebuliga