Stel je voor: je staat op het punt de deur uit te lopen en een snelle blik op je telefoon onthult dat je batterij dreigend in het rood duikt—minder dan 20 procent resterend. In onze digitale wereld, waar alles van bankgegevens tot treintickets en onmisbare contacten in onze zakcomputers is opgeslagen, kan dat een echte paniekaanval uitlokken. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen die je kunt doorvoeren om te voorkomen dat je in deze hachelijke situatie terechtkomt. Laten we eens kijken hoe je nooit meer dat benauwde gevoel hoeft te ervaren wanneer je iPhone je in de steek laat.
Eenvoudige aanpassingen
Voor degenen onder ons die niet altijd handige oplaadapparaten bij de hand hebben (of die geen fortuin willen uitgeven in Starbucks voor een oplaadpunt), zijn er manieren om de kans te verkleinen dat je batterij het begeeft wanneer je dat het minst wilt. Hoewel je zou denken dat het sluiten van apps die op de achtergrond van je iPhone draaien, zou helpen om de levensduur van de batterij te behouden, blijkt dat het sluiten van apps eerder een belemmering is voor je batterij
Het naar boven vegen van apps om ze te sluiten zorgt er namelijk voor dat je iPhone langzamer wordt iets dat door Apple is bevestigd. Op zijn discussieforum legt Apple uit: “Wanneer je onlangs gebruikte apps verschijnen, zijn de apps niet geopend, maar staan ze in de stand-bymodus om je te helpen navigeren en multitasken.” Sommige apps waar je onlangs uit bent gekomen zullen ‘voor een korte periode’ draaien, maar zodra ze in die ‘suspended state’ vallen, zijn ze niet ‘actief in gebruik, geopend of systeembronnen in beslag nemend’.
Modus Laag Energieverbruik
Deze is nogal voor de hand liggend. Als je de spaarstand op je iPhone gebruikt, worden automatisch veel batterij vretende functies uitgeschakeld. Om de spaarstand in of uit te schakelen, ga je naar Instellingen en vervolgens naar Batterij. Je kunt de spaarstand ook in- en uitschakelen via het Control Center. Ga naar Instellingen, dan naar Control Center, naar Bedieningselementen aanpassen en selecteer vervolgens de spaarstand om deze toe te voegen aan Control Center.
De spaarstand schakelt zichzelf uit zodra je iPhone (of ander Apple apparaat) voor 80 procent of meer is opgeladen. Siri mag dan wel je beste vriend zijn, maar als je hem veel gebruikt, kan dat gevolgen hebben voor de levensduur van je batterij. Dit komt doordat Siri voortdurend luistert en wacht tot je ‘Hey Siri’ zegt. Siri gebruikt het beeldscherm, het netwerk en de luidsprekers van je iPhone, die allemaal de batterij leegmaken.
Toetsenbord haptiek
De haptiek van het toetsenbord is een beetje zoals Marmite: je houdt ervan of je haat het. Haptiek is wanneer je typt op je iPhone en je feedback krijgt van het apparaat, bijna als een zoemend gevoel. Dus als je van plan bent om een korte monoloog te typen tegen je vriend over je capriolen in het weekend, schakel haptics dan misschien uit.
Check ook:
iPhone-gebruikers gewaarschuwd voor een klein oranje stipje bovenaan het scherm