Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

iPhone-gebruikers lyrisch over deze functie waarmee je batterij langer meegaat

iPhone-gebruikers zijn enthousiast over de functie waarmee je batterij langer meegaat
Beeld: Freepik/Unsplash

iPhone-gebruikers zijn dol op een eenvoudige instelling die ervoor kan zorgen dat je batterij veel langer meegaat. Als je ooit je telefoon hebt opgeladen en uren later merkt dat hij op rood staat, weet je hoe frustrerend dat kan zijn.

iPhone-gebruikers

Lithium-ionbatterijen, zoals die in iPhones worden gebruikt, degraderen en verouderen na verloop van tijd. Dus als je je telefoon al een tijdje hebt, is de kans groot dat de batterij niet meer zo lang meegaat. Apple weet dat dit voor veel mensen een frustratie is en heeft onlangs onthuld hoe je de batterij langer optimaal kunt houden. En het is heel eenvoudig om te doen. Apple legt uit dat de functie draait om het verkorten van de tijd dat je batterij volledig is opgeladen. De reden hiervoor is dat als je telefoon volledig is opgeladen, deze onder druk komt te staan en sneller kan verslechteren.

Op hun ondersteuningssite legt Apple uit “Naarmate lithium-ion-batterijen chemisch verouderen, neemt de hoeveelheid lading die ze kunnen vasthouden af, wat resulteert in een kortere levensduur van de batterij en verminderde piekprestaties. “… Opladen met geoptimaliseerde batterij is bedoeld om de slijtage van je batterij te verminderen en de levensduur te verlengen door de tijd dat je iPhone volledig opgeladen is te verkorten. Wanneer de functie is ingeschakeld, zal je iPhone in bepaalde situaties het opladen vertragen tot voorbij 80%.” In wezen is de ‘80%-limiet’ ontworpen om je batterij op 80 procent te houden, in plaats van deze continu tot het maximum op te laden. iPhone-gebruikers zijn enthousiast over de functie waarmee je batterij langer meegaat.

Het algoritme

Apple voegt eraan toe: “Het algoritme is erop gericht om je iPhone op te laden tot 80 procent, in plaats van hem continu tot het maximum op te laden. “Het algoritme is erop gericht om ervoor te zorgen dat je iPhone nog steeds volledig is opgeladen als de stekker uit het stopcontact wordt gehaald.” “Je iPhone gebruikt on-device machine learning om te leren wat je dagelijks oplaadt”. Geoptimaliseerd opladen van de batterij staat standaard aan wanneer je je iPhone instelt, maar je kunt ook in de instellingen controleren of het aan staat. Het enige wat je hoeft te doen is naar Instellingen > Batterij > Batterijbeheer en opladen te gaan. Heel eenvoudig.

Op Reddit zijn mensen vol lof over deze functie: “Ik gebruik deze functie ook. Ik hoop dat het de levensduur van mijn batterij verlengt, want ik geef mijn telefoons meestal door aan familieleden!”. Een ander schreef: “Ik heb altijd tot 100% opgeladen, maar met de iPhone 15 Pro ga ik de 80%-functie eens proberen. “Het is op een bepaalde manier logisch, want net als jij heb ik overal opladers en het duurt niet lang om de batterij op te laden.” Een derde zei dat zijn vriend een ‘batterij-ingenieur’ was en voegde eraan toe: “Hij adviseerde ons jaren geleden om onze telefoons maar tot 80% op te laden.” “Het is leuk om te zien dat dit ook echt wordt toegepast.”

Check ook: Met deze telefoonhouder kun je gewoon Netflixen tijdens het douchen

You May Also Like